Sivilceli yüze ne iyi gelir? Sivilceye karşı hızlı ve etkili 5 doğal yöntem

Sivilceli yüze ne iyi gelir? Sivilceye karşı hızlı ve etkili 5 doğal yöntem
Ergenlikle birlikte hayatımıza giren sivilceler, zamanla yanlış uygulamalar sonucu sinir bozucu olup geçmeyen izlere bile neden olabilir. En yaygın cilt sorunu olarak karşımıza çıkan sivilceleri doğal ve bitkisel yöntemlerle geçirmek aslında mümkün! Peki akne ve sivilceye karşı doğal çözümler nelerdir?

KARBONAT

Karbonat , anti-inflamatuar ve antiseptik özelliklerinden dolayı akne oluşumlarını ve citteki iltihabı önlemeye yardımcı olur. 2 çay kaşığı karbonatı çok az su ile macun kıvamına getirip sivilcelere doğrudan uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra bol su ile yıkayın. Hemen ardından cildinize uygun bir nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, cildin pH'ını dengelemeye yardımcı olur. Elma sirkesini mutlaka sulandırarak kullanın. 1 ölçü sirke ile 4 ölçü su karışımı idealdir. Elma sirkesi uyguladıktan sonra yıkama gerektirmez. Bu uygulamayı günde bir kaç kez bile yapabilirsiniz.

ZERDEÇAL

Zerdeçal, akne tedavisi için iltihabı yatıştıracak antibakteriyel özelliğe sahiptir. Zerdeçal maskesi ile sivilceleri hızlıca kurutup iyileştirebilirsiniz. Yarım çay kaşığı zerdeçalı 1 yemek kaşığı balla karıştırın. Sivilcelere ya da direk yüzünüze uygulayıp 10 dakika sonra bol su ile durulayın. 30 saniye boyunca buz küpü uygulayarak daha sıkı bir cilde sahip olabilirsiniz.

DENİZ TUZU

İnce taneli tuz ile cildinizi derinlemesine temizleyip, ölü deri hücrelerini uzaklaştırabilir ve gözeneklerden toksinlerin atılmasını sağlayabilirsiniz. Bu da akneli bir cildin iyileşmesi anlamına gelir. Deniz tuzu kullanmanın en basit yolu, yüzünüzü ıslatıp, ıslak elinize yapışması için biraz tuz alın ve hafifçe masaj yapın. 1-2 dakika sonra durulayabilirsiniz.

ÇAY AĞACI YAĞI

Antiseptik ve antienflamatuar özelliğe sahip olan çay ağacı yağı akne için mükemmel bir üründür. Anti-inflamatuar doğası gereği "cildin kızarıklığını ve şişmesini azaltırken aynı zamanda akne oluşumlarını en aza indirir. Çay ağacı yağını bir tutam sızma zeytinyağı veya organik jojoba yağı ile seyreltip sivilcelere doğrudan uygulayabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler