Sivilcelerle Mücadelede Mucize Yağ: Aspir Yağı

Sivilcelerle Mücadelede Mucize Yağ: Aspir Yağı
Cilt problemleri hemen hemen herkesin sıklıkla yaşadığı sorunlardan biridir. Gözenekleri tıkamayan aspir yağı cilt faydalarıyla oldukça şaşırtıyor. İşte aspir yağının cilt üzerine faydaları ve aspir yağının sivilceler üzerinde kullanımı

Akne ile mücadele eden maddeler denilince akla ilk olarak salisilik asit, retinol ve benzoil peroksit gibi büyük isimler geliyor. Ancak, temiz içerikli doğal bir bileşen daha var: aspir yağı.

Aspir yağı, bitkisel bazlı bir yağdır. Aspir yağı, cildi nemlendirir ve koruyucu antioksidanlar açısından zengindir. Ayrıca anti-inflamatuar etkilere sahip olup ve yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Bununla birlikte ciltteki siyah noktaları da azaltır.

Hemen hemen herkes tarafından güvenle kullanılabilir. C vitamini ile kullanımı faydalarını artırır.

Gelelim aspir yağı nedir ne değildir...

Aspir, yani Carthamus tinctorius , '4.000 yıllık bitki' olarak bilinen çiçekli bir bitkidir. Yemek yapmak için de en sağlıklı yağlardan kabul ediliyor.Aynı zamanda yağın sarı-turuncu-kırmızı tonu sayesnde tekstil boyası olarak da uzun yıllar kullanılmış. Aspir yağı, özellikle çiçeğin tohumlarının soğuk preslenmesiyle yapılır.

Aspir Yağının Cilt İçin Faydaları

Bitki bazlı cilt bakım yağlarının her birinin artıları eksikleri var. Aspir yağı, tek başına bir bileşen olarak cilt için faydalı bir yağ asidi bileşimine sahip çok az yağdan biridir. Soğuk preslenir ve uygun şekilde işlenirse, aspir yağı, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan diğer birçok yağdan daha yüksek düzeyde antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Antioksidan özelliklere sahiptir

E vitamin ve benzersiz flavonoidlerden dolayı aspir yağı tam bir antioksidan zenginidir. Journal of Microbiology and Biotechnology'de yayınlanan 2020 tarihli bir araştırmada aspir tohumu yağının, kolajeni parçalayan bir enzimin etkilerini en aza indirerek UVB kaynaklı foto yaşlanmayı önlemede etkili olduğu ortaya çıktı. Bundan dolayı aspir yağının yaşlanma karşıtı olduğunu söyleyebiliriz.

Doğal bir mantar önleyici ve antimikrobiyaldir

Araştırmalar , aspir yağının yara iyileştirici etkileriyle birlikte bu özelliklerin cilt yaralanmalarının tedavisinde yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bu özellikler, akne tedavisine yardımcı olmak için büyük bir artıdır.
Cilde nem sağlar. İçeriğinde linoleik asit, alfa-linolenik asit ve oleik asit cilt için harika bir nemlendirme sağlar.

Akneli ciltler için faydalıdır

Aspir yağı, içerğindeki linoleik asitten dolayı siyah ve beyaz noktalar için harikadır. Sivilcelerin çıkmasını da önler.

ASPİR YAĞI NASIL KULLANILIR?

Aspir yağı ile ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli şey yağın kalitesidir. Soğuk sıkım olduğundan da emin olun. Günde iki üç damla yeterlidir. Bunu cilt bakım ürünleriyle de karıştırıp kullanabilirsiniz. Karanlık, güneş görmeyen bir yerde ve opak bir şişede saklayın.

UYARILAR

Alerjik reaksiyonlara karşı kullanımdan önce mutlaka yama testi yapın. Bileğinizin uç kısmına uygulayıp 24 saat bekletin.Yüksek E vitamini içeriğinden dolayı aspir yağının bazı kişilerde pıhtılaşmayı azaltabilir. Bu nedenle, bilinen bir pıhtılaşma bozukluğu olan veya antikoagülan kullanan herkes dikkatli kullanmalıdır.

Kaynak: Byrdie

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler