Daha genç ve ışıl ışıl bir cilt için tüketebileceğiniz 7 meyve ve sebze suyu

Daha genç ve ışıl ışıl bir cilt için tüketebileceğiniz 7 meyve ve sebze suyu
Sağlıklı bir cilt, sağlıklı beslenmeyle mümkün. Araştırmalar meyve ve sebze sularının cildin parlak, genç ve ışıl ışıl olmasında inanılmaz etkili olduğunu gösteriyor. Öncelikle hayatınızdan asitli ve hazır içecekleri çıkarmakla işe başlayın. İşte pırıl pırıl bir cilt için kışın tüketebileceğiniz 7 meyve ve suyu

Cilt, içimizi yansıtır. Yediğimiz içtiğimiz herşey cilt sağlığını direk etkiler. Hatta psikolojimiz bile cildimizi etkilediği üzerine kanıtlamış araştırmalar mevcut. Osman Müftüoğlu Hürriyet'teki yazısında "Hayata olumlu bakan, keyfi yerinde, huzurlu, stres seviyesi düşük kişilerde cilt yaşlanması daha yavaştır." şeklinde bunu çok da güzel açıklamış.

Gelelim bugünkü konumuza... Peki daha sağlıklı daha parlak daha ışıl ışıl bir cilt için bu mevsimde hangi meyve ve sebze sularını tüketelim?

ISPANAK SUYU

ispanak suyu

Besin içeriğine bakıldığında ıspanak; saç, cilt ve tırnak için adeta bulunmaz bir nimettir. Ispanak, cilt sağlığına yardımcı olabilecek omega-3 yağ asitleri ve diğer anti-inflamatuar bileşikler içerir( 1 ). Ciltteki lekelenmeleri azaltmak, kırışıklıkları gidermek, güneş hasarına karşı cildi korumak, ölü deriyi vücuttan atmak, hatta cilt kanserine karşı koruma sağlamak gibi pek çok faydası bulunuyor. Uzmanlar günde 2 su bardağına kadar ıspanağın içilebileceğini söylüyor. Tabiki, ıspanağın yüksek düzeyde pürin içerdiğini ve aşırı pürinlerin ürik asit seviyenizi artırdığını da unutmamak gerekiyor.

LİMON SUYU

limonlu su

Limon, C vitamini açısından zengindir. Uzmanlar C vitaminin, kolajen sentezi için gerekli olduğunu konusunda hem fikir. C vitamininin; yaşlanma belirtilerini azalttığını, cilt dokusunu sıkılaştırdığını, ince çizgilerin oluşmasını önlediğini, vücudu toksinlerden arındırdığını ve kırışıklıkları azalttığını biliyoruz. Bu nedenle limon suyu içmek cilt için sayısız faydalara sahip diyebiliriz.

NAR SUYU

nar suyu

Araştırmalar, C vitamini zengini nar suyunun ve nar yağının güneşin verdiği hasarı azalttığı ve yaşlanmayı önlediğini göstermektedir( 2 ). Nar suyu içmek anti-aging etkisi oluşturur.Cildin kolajen dengesini sağlayıp kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Düzenli nar tüketiminin akne ve sivilce üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.

PANCAR SUYU

pancar suyu

Pancar, vücudunuzun antioksidan savunmasını güçlendirir ve hücreleri oksidatif hasardan korur. Ayrıca cildin daha nemli kalmasını sağlar. Günde 1 bardak nar suyu içerek ışık ışık bir cilde sahip olabilirsiniz.

HAVUÇ SUYU

havuc suyu

Güçlü bir A vitamini kaynağı olan havuç; yaraların hızlı iyileşmesini sağlar, iltihaplanmaya ve serbest radikallerin neden olduğu hasarı azaltmaya yardımcı olur ( 3 ). Havuç suyu içerek; sivilce oluşumunu azaltabilir, cildinizi güneşin verdiği zararlı etkilerden koruyabilir, sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarınızı iyileştirebilir ve cildinizin daha sağlıklı görünmesine sağlayabilirsiniz.

KARALAHANA SUYU

karalahana

Karalahana; karotenoidler (beta-karoten) ve polifenoller açısından zengin bir yeşil yapraklı sebzedir. Yapılan bir araştırma, karalahananın oral alımının cildin kolajen içeriğini ve elastikiyetini iyileştirdiğini göstermiştir. Ayrıca oksidatif stresi azaltan karalahana, erken cilt yaşlanmasını önler( 4 ).

ANANAS SUYU

ananas suyu

Ananas; magnezyum, potasyum zengini bir meyvedir. Ananası dilimleyip yiyebileceğiniz gibi günde 1 bardağa kadar suyunu da içerek cildinizin daha genç görünmesini sağlayabilirsiniz.

Meyve ve sebzelerin sularını içerken dikkate almanız gereken bir kaç noktaya da değinelim.

  • Güne asla meyve suları ile başlamayın. Meyve suları, aç karnına alındığında karaciğeri aşırı yükleyebilen fruktoz içerir. Meyve suyu içmek için en iyi zaman ya kahvaltı sırasında ya da kahvaltı ile öğle yemeği arasındaki herhangi bir zamandır.
  • Meyve suyunaşeker veya yapay tatlandırıcılar eklemekten kaçının.
  • Meyve suyunu hazırladıktan hemen sonra için, bekletmeyin. Meyve suyu havadaki oksijenle temas ettikten hemen sonra oksitlenmeye başlar. Oksidasyon sürecini yavaşlatacağı için meyve suları yapmak için yavaş bir meyve sıkacağı kullanın.
  • Meyve sularını sıkmak yerine posası ile birlikte karıştırmayı deneyin. Bu sayede, maksimum faydayı elde edebilirsiniz.
  • Paketlenmiş veya konserve meyve sularından kaçının.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler