Saçlarınızı Hızlı Uzatmak İçin Ev Yapımı 5 Saç Bakım Yağı

Saçlarınızı Hızlı Uzatmak İçin Ev Yapımı 5 Saç Bakım Yağı
Kendi kendine hızlı uzayan saçlar her kadının hayalidir. Saçlarınız kısaysa ve uzatmaya karar verdiyseniz sizin için ev yapımı 5 saç bakım yağı hazırladık.

Saç sorunları pek çok kişinin ortak problemi. Stres, düzensiz yaşam tarzı, yanlış beslenme gibi faktörler bu problemlere katkıda bulunsa da kullanılan ürünlerin de saça zarar verdiğini biliyoruz.

Bununla başa çıkmanın en iyi yolu saçınızı haftada en az iki kez yağlamaktır. Evet, doğru duydunuz. Saçı ve saç derisini yağlamak saçlarınızı kökten uca güçlendirip bütünsel bir bakım sağlıyor.

sac.jpg

İşte saçları hızlı uzatan ev yağımı saç bakım yağları

Soğan Yağı

Soğan yağının saç uzamasını hızlandırdığı ve kırılmayı önlediği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Soğanlardaki yüksek kükürt içeriği birçok saç sorununun tedavisine yardımcı olur. Ayrıca saçın normal pH seviyesini korur ve saçların erken beyazlamasını engeller.

Peki soğan yağı nasıl hazırlanır? Biraz soğan ve köri yaprağını ince ince doğrayın. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Hindistancevizi yağını ekleyip kısık ateşte ısıtın. 10 dakika sonra orta ateşe alıp kaynamasını sağlayın. Bu karışımı 1 gece bekletin. Süzerek uygun bir kaba aktarıp kullanabilirsiniz.

Nane Yağı

Nane yağı antimikrobiyaldir, kepeği azaltmaya yardımcı olur, saç derisini temiz tutar. Aynı zamanda, dolaşımı arttırıp saçın hızlı uzamasını sağlar ve dökülmeyi ciddi derece azaltır.

Peki nane yağı nasıl hazırlanır? Nane yapraklarını kaşığın tersiyle ezin. Ezilmiş nane yapraklarını badem yağı dolu kavanoza koyup 3 gün güneş ışığına bırakın. Daha sonra yağı süzüp kullanabilirsiniz.

Limon Yağı

Araştırmalar sitrik asitin, saç köklerini güçlendirerek dökülmeyi azalttığını ve saç derisindeki gözenekleri açarak kepeği azaltığını gösteriyor.

Peki evde limon yağı nasıl yapılır? Limonun kabuğunu rendeleyin. Zeytinyağı ile karıştırıp 3 gün güneşte bekletin. Daha sonra süzüp kullanabilirsiniz.

Hibiskus Yağı

Hibiscus yağının her hafta düzenli kullanımı saç köklerini güçlendirir ve kırılmaları önler.

Peki hibiskus yağı nasıl yapılır? 8 ebegümeci çiçeğini macun kıvamına getirin. Hindistan cevizi yağı ilave edip rengi değişene kadar ısıtın. Karışımı soğutup süzün ve uygun bir kaba alın. Hibiskus yağınız kullanıma hazırdır.

Çörek Otu Yağı

Çörek otu yağı, kafa derisini temiz ve kuru tutmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Çörek otu yağı saç büyümesini hızlandırır, saçların erken beyazlamasını önler, saç dökülmesini azaltır ve kuru ve yıpranmış saçları nemlendirir.

Peki çörek otu yağı evde nasıl yapılır? 5 su bardağı su ve iki avuç çörek otu tohumunu bir tencereye alın. 10 dakika kaynatın ve karışımı soğumaya bırakın. Süzdükten sonra üzerine 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyip uygun bir kapta saklayabilirsiniz.

Saç derisinin tipine bağlı olarak, haftada bir veya iki kez uygulayın. Saçlarınızı yıkamadan bir geceden önce saçınızı yağlayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler