Saçları Soğuk Suyla mı, Yoksa Sıcak Suyla mı Yıkamak Daha Sağlıklı?

Saçları Soğuk Suyla mı, Yoksa Sıcak Suyla mı Yıkamak Daha Sağlıklı?
Sağlıklı saçlar kadın erkek herkes için önemlidir. Saçlarının parlak, bakımlı ve güzel görünmesini isteyen kişilerin kafası karışık: saçları sıcak suyla mı soğuk suyla mı yıkamak daha iyidir? Biz de sizler için en doğru yöntemi araştırdık.

Saç yıkamada suyun sıcaklığı önemlidir. Çok sıcak su, saçın doğal nemini yok ederek saçı kuru, mat ve kıvırcık hale getirir. Çok soğuk su ise sizi üşütüp baş ağrısına neden olur ve saçı kırılgan, kuru ve mat yapar.

O halde neden bazıları saçlarını sıcak suyla yıkamayı tercih ederken, bazıları soğuk suyla yıkıyor? Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları var. Gelin hep birlikte inceleyelim.

Sıcak Su Saçınıza Ne Yapar?

Saçın dış tabakası, saç gövdesini koruyan ölü, üst üste binen hücrelerden oluşan kütiküldür. Saçınızı sıcak veya ılık suyla yıkadığınızda kütiküller açılır. Bu, saçta biriken kir, toz, yağ ve teri gidermeye yardımcı olur. Ama diğer taraftan saç tellerinin kabarmasına neden olur.

Saç Yıkama İçin Sıcak Suyun Faydaları

  • Fazla yağı giderir
  • Kir ve tozu ortadan kaldırır
  • Saç derisini temizler
  • Kafa derisi enfeksiyonunu önler
  • Ürün birikimini temizler

Soğuk Su Saçınıza Ne Yapar?

Soğuk su saç kütiküllerini kapatır ve kabarmayı azaltmaya yardımcı olur. Kütiküller açılmadıkça su saça nüfuz edemez ve istenmeyen yağ, kir ve teri yok edemez. Sonuç olarak, saçınız yıkandıktan sonra bile sert ve yağlı olacaktır.

Saç Yıkamada Soğuk Suyun Faydaları

  • Kabarmayı azaltır.
  • Parlaklık verir.
  • Kepeği ortadan kaldırmaya yardımcı olur
  • Kan dolaşımını iyileştirir
  • Saçın doğal nem dengesini korur.

Peki Saçlarımızı Sıcak Suyla mı Yıkayalım, Soğuk Suyla mı?

Saçınızı sıcak veya ılık suyla temizleyin ve son durulama için soğuk su kullanın.

Saçınızı iyi bir şampuan ve ılık su ile temizlemek saç tellerinin açılmasına ve kirlerin giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca saçı yumuşatıcı maddeleri emmeye ve nemi hapsetmeye hazırlar. Saç kremini ılık suyla yıkadıktan sonra, son durulama için soğuk su kullanın. Bu, tırnak etlerini kapatmaya ve kabarmayı önlemeye yardımcı olacaktır.

AMAN DİKKAT!

Ateşiniz, öksürüğünüz ve soğuk algınlığınız ve sinüzitiniz yoksa saçınızı soğuk suyla yıkayın. Çok soğuk bir iklimde kalıyorsanız saçınızı soğuk suyla yıkamaktan kaçının. Son durulama için suyu oda sıcaklığına ısıtın.

Kaynak: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4201279/

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
En Yeniler