Saç nasıl hızlı uzar, saçın hızlı uzaması için neler yapmalı?

Saç nasıl hızlı uzar, saçın hızlı uzaması için neler yapmalı?
Bazıları saçlarını kısa sevse de pekçoğumuzun uzun saç sevdiği bir gerçek!Hatta oldu da kestirdik diyelim sancılı bir süreç bile başlar. Peki saç nasıl hızlı uzar, saçın uzaması için ne yapmalıyız?

Pek çok insanın ortak dertlerinden biri de saçlarının yeterince hızlı uzamaması... Baştan söyleyelim saçınızı bir gecede uzatacak sihirli bir förmülümüz yok, ama vereceğimiz bilgilerle saçlarınızın daha hızlı uzayacağını söyleyebiliriz.

Öncelikle Sağlıklı Beslenmek Şart!

Evet evet sağlıklı beslenmek doğrudan saçınızın da sağlıklı olmasını ve büyümesini sağlıyor. Uzmanlar yapılan şok diyetlerin hızlı saç dökülmesine neden olduğunu ve saçları incelttiğini söylüyor. Sağlıklı ve dengeli beslenerek besin depolarınızı doldurup daha güçlü sağlara sahip olabilirsiniz. Yeterince sebze, meyve, tam tahıllı gıdalar ve protein aldığınızdan emin olun. Özellikle protein bu noktada çok önemli. Saç uzaması da dahil olmak üzere tüm vücut fonksiyonlarının en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için vücudunuzun proteine ​​ihtiyacı olduğunu unutmayın.

Vitaminler Değerlerinize Baktırın ve Gerekirse Takviye Alın

Uzmanlar, saç büyümesini hızlandırmak için;

  • Biyotin (B7 Vitamini)
  • C vitamini
  • D vitamini
  • E vitamini
  • Çinko
  • Demir
  • Omega yağ asitleri öneriyor.

Saçınıza da Nazik Davranın:)

Saçınızı uzatmaya çalışırken, hasar vermekten de kaçınmak lazım. Yıpranan saç kırılır, incelir ve saçınızı sağlıksız bir hale getirir. Bunun için herşeyden önce saç boyası gibi sert kimyasallardan kaçınmak gerekir. Bu arada fön makineleri kullanırken yüksek ısı verdiğini göz önüne alın ve gerekmedikçe kullanmayın.

Saç Derinizi Hafife Almayın

Saçınızın nemini korumak, her gün şampuanla yıkamamak, saç derisine hafif dokunuşlarla masaj yapmak sağ derinizin sağlığı için önemli. 3 günde bir şampuanlamak ideal, her gün saçınızı sakın yıkamayın. Saçınızın durumuna göre doğal yağlarla saç maskeleri yapmayı da ihmal etmeyin.

Bu arada harika bir saç maskesi tarifi verelim
15 ml üzüm çekirdeği yağını yarı olgunlaşmış bir muzla rondoda karıştırın. Karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın ve 30 dakika sonra yıkayın.

Üzüm çekirdeği yağındaki yağ asitleri saçı kalınlaştırır ve muzdaki B vitaminleri ve potasyum saçı korur. Maskeyi hafif dokunuşlarla saç derinize masaj yapmak kan dolaşımını hızlandıracaktır.

Hiç Bir Şey İşe Yaramadıysa

Saçlarınız çok fazla dökülüyor ve yukarıdaki çözümler sizin için işe yaramadıysa, bir dermatologu ziyaret etmenin vakti gelmiş demektir. Hekiminiz size farklı yöntemler uygulayabilir. Bunlardan en yaygınları şöyle;

HydraFacial Keravive: HydraFacial Krevive, saç derisini temizleyerek, uyararak ve nemlendirerek saç büyümesini destekleyen bir işlemdir. Önce kirler ve ölü deri saç köklerinden arındırılır ve daha sonra besinler saç derisine aşılanarak dolaşımı uyarır ve saçın temelini besler.

Trombosit açısından zengin plazma tedavisi (Saç PRP) : PRP yeni saç büyümesini teşvik ederken mevcut saç tellerini de güçlendiren yeni bir uygulama. Hastanın kanından alınan bir numune ile yüksek konsantrasyonlu bir plazma üretiliyor ve daha sonra doğrudan kafa derisinin hedeflenen bölgelerine enjekte ediliyor. Enjekte edilen PRP , saç büyümesini sağlamak için kafa derisindeki saç köklerini uyarıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler