Parlayan ve Sağlıklı Bir Cilt İçin Evde Yapabileceğiniz 9 Farklı Cilt Bakımı Tarifi

Parlayan ve Sağlıklı Bir Cilt İçin Evde Yapabileceğiniz 9 Farklı Cilt Bakımı Tarifi
Güzel, bakımlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için evde neler yapılabilir? Evde cilt bakımı nasıl yapılır? İşte evde doğal yöntemlerle 9 cilt bakımı tarifi

Daha bakımlı ve daha sağlıklı bir cilt hiç bu kadar doğal olmamıştı! Doğallıktan yanaysanız evde bulunan malzemelerle cilt bakımı yapabilirsiniz.

1. Yaşlanma Karşıtı Kakaolu Yüz Maskesi

Antioksidan dolu bir kakao maskesi nemi yeniler ve cilde yenilenmiş, genç bir görünüm kazandırır. 1 yemek kaşığı kakao tozu, 1 yemek kaşığı krema, 1 yemek kaşığı bal ve bir yumurta beyazını karıştırın. Yüze uygulayın ve durulamadan önce kurumasını bekleyin.

2 . Süt İle El Bakımı

3 su bardağı tam yağlı sütü ısıtın. Bir kaseye döküp ellerinizi 10 dakika içinde bekletin.

3. Arındırıcı Yulaf Yüz Maskesi

Elma suyundaki alfa-hidroksi asitleri ile cildin pH'ını düzenleyin ve öğütülmüş yulaf ile fazla yağı ve birikintileri giderin. 3 çay kaşığı öğütülmüş yulaf ve 1 çay kaşığı elma suyunu pürüzsüz bir macun oluşana kadar bir kasede birleştirin. Ardından 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı esmer şeker ekleyin; karışım homojen olana kadar karıştırın. Taze temizlenmiş cilde uygulayın ve bileşenlerin cildin üst katmanlarına nüfuz etmesine izin vererek 5 ile 10 dakika bekletin. Daha sonra pul pul dökmek ve kan akışını artırmak için dairesel hareketlerle ovalayın. Ilık suyla duruladıktan sonra havluyla kurulayın.

4. Karbonat ile Ayak Bakımı

Geniş bir legene veya kovaya su doldurun. İçerisine 1 çay bardağı kadar kabartma tozu ekleyip karıştırın. Arkanıza yaslanın ve ayaklarınızı suda 30 dakika bekletin. En son ayaklarınızı yıkayıp nemlendirici sürün ve pamuklu bir çorap giyin.

5. Zencefilli Vücut Peelingi

Pürüzsüz, parlak bacaklar ve kollar için tüm ölü derileri yok edecek harika bir peeling hazırlayabilirsiniz. Yarım fincan öğütülmüş pirinci yarım fincan hindistancevizi sütü, çeyrek fincan esmer şeker ve 1.5 yemek kaşığı öğütülmüş zencefili karıştırarak bir macun elde edin. Elde ettiğiniz karışımı ellerinizle dairesel hareketlerle 1-2 dakika ovun.

6. Pürüzsüzleştirici Ballı Dudak Peelingi

1 çay kaşığı hindistancevizi yağı, 1 çay kaşığı ham bal, 2 yemek kaşığı şeker ve bir tutam limon suyunu küçük bir kapta birleştirin. Karışımı yeni bir diş fırçasıyla hafif dairesel hareketlerle uygulayın. Güzelce yıkadıktan sonra dudak nemlendirici sürebilirsiniz.

7. Şeker İle Yüz Peelingi

Evde güzellik rutininizi bal ve şekerli yüz peelingi ile tatlandırın. Bu peeling ölü hücreleri atarken cildi beslemeye yardımcı olacaktır. Şeker sert bir yapıda olduğu için hassas ciltler için kullanmayın. Küçük bir kapta 1 çay bardağı esmer şeker ve 3 yemek kaşığı balı macun kıvmaına gelene kadar karıştırın. Zeytinyağı, badem veya hindistancevizindan iki yemek kaşığı ekleyip karıştırın. Macunu temiz yüzünüze uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

8.Yatıştırıcı Aloe Vera Yüz Maskesi

Aloe vera, cildin yumuşak ve parlak görünmesini sağlayan anti-inflamatuar, antiseptik ve nemlendirici özellikler içerir. Aloe vera ile hazırladığınız yüz maskesi cildi sakinleştirir ve daha parlak bir görünüm sağlar.Bunun için 1 tatlı kaşığı badem sütü ile 1 yemek kaşığı esmer şekeri şeker eriyene kadar karıştırın. 4 yemek kaşığı aloe vera jelini de ekleyip karışıştırın. Yüzünüze direk uygulayıp 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.

9. Salatalık Göz Maskesi

Buzdolabında soğuk olan bir salatalığı rendeleyin. Elinizle sıkıştırın. Gözlerinizi kapatın ve gözünüze direk uygulayın. Anında sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi olan bu göz maskesi şişliğe da iyi gelecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler