Ne Varsa Eskilerde Var Dedirten Mucize! Bakın Şu Kemik Tarağın Yaptıklarına...

Ne Varsa Eskilerde Var Dedirten Mucize! Bakın Şu Kemik Tarağın Yaptıklarına...
“Saçlarım çok yıprandı ve bakıma ihtiyaç duyuyor. Özel serum, bakım yağları ise artık cep yakıyor” diyorsanız, işte size ucuz ve doğal mucize gibi önerileri! Kemik tarak....

Güzellik ve bakım denilince aklımıza ilk gelen saçlarımız olur. Geçmişten günümüze en çok önem verilen kişisel bakımın ilk sıralarında yer alan saçların onarılması, her ne kadar kadınları ilgilendiriyor gibi görünse de, aslında erkekler içinde oldukça önemlidir. Özellikle saç dökülmesine karşı belli bir yaştan sonra önlem almak, dökülen saçların yerine gelmesi için türlü çare arayışına girmek bir çok kişinin ortak derdidir. Güzellik uzmanlarının bu konuda önerdiği bir çok yöntem vardır. Gerek bakım yağları, gerekse dökülmeleri durduracak kürler bir çok kimsenin yaşamında, olmazsa olmazlardandır.

Sizlerde saçlarınıza bakım yapmak için ayrı bir vakit ayırmaya çalışıyor, bazen de bu vakti bulamıyor musunuz? Öyleyse bu yazımız tam da size göre?

Saçlara bakım yapmak için bazen belli bir bütçe ve zaman ayırmak gereklidir. Kimisi için bu durum oldukça kolayken, yoğun insanların saç bakımına zaman ayırmaları ise oldukça zordur. Bazen insan yalnızca saçını tarayabildiğine şükreder. Bu denli yoğunluğun arasında, saçlarınızı tararken bakım yapıyor olmak istemez misiniz? Kulağa oldukça hoş geliyor öyle değil mi?
İşte mucizevi bakım için kemik tarak, saçınızın bütün ihtiyacını karşılar nitelikte...

Ne varsa eskilerde var dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü ben de, kemik tarağın saçlara yaptığı mucizevi bakımı öğrendikten sonra, anneannemin kullandığı ve çocukken bir türlü görüntüsüne anlam veremediğim kemik tarağını hatırlayarak bu sözü söyledim. Plastik taraklar her ne kadar göze hoş görünse ve her yerde bulunuyor olsa da, saçlarda kırıklara neden olan en büyük etkenlerden.

Halbuki kemik taraklar, keratin yapıda oldukları için, saçın negatif elektrik yüklenmesini giderir. Saç kırıklarını önler, saç derisini tazeler. Dökülmüş olan saçlar, deriye yapılan kemik tarak masajı ile yeniden çıkmaya başlarlar. Kemik tarak, insan yapısına en yakın madde olduğu için, insanda ki negatif elektriği ve negatif enerjiyi boşaltır. Kişiyi ruhsal açıdan rahatlatır, stresi azaltır. Plastik taraklar ise elektriği almaz ve saç derisine alerji yapabilir.

Kemik tarak kullanmak, yalnızca saç bakımını yerine getirmez, kan dolaşımını düzenlediği için cildi de güzelleştirir. Keratin yapıya sahip olması, saçın vitamin desteği almasını da sağlıyor.

Peki nasıl kullanmalıyız?

Kemik tarak kullanımı, diğer kullanılan taraklardan farklı değildir. Eğer saçınızda kepek, dökülme gibi bir problem varsa, gün içerisinde sıklıkla saçlarınızı kemik tarakla tarayabilirsiniz. Özellikle uykuya geçmeden önce saçları kemik tarakla taramak, gün içerisinde oluşan negatif enerjiyi atmanıza yardımcı olur. Ayrıca saçların maruz kaldığı duman ve kirli havanın oluşturduğu yıpranmaların önüne geçer.

Ne dersiniz? Bu kadar faydasından sonra, atalarımızın “Kel başa şimşir tarak” sözünün ne kadar da doğru olduğunu bir kere daha anlıyor insan öyle değil mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler