Kuru ve Yıpranmış Saçlara Evde Nasıl Bakım Yapılır, Ne İyi Gelir? İşte Etkili 9 Öneri

Kuru ve Yıpranmış Saçlara Evde Nasıl Bakım Yapılır, Ne İyi Gelir?  İşte Etkili 9 Öneri
Kuru ve yıpranmış saçlar için evde neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız işte size 9 öneri

Kuru ve yıpranmış saçlar sağlıksız, kırılgan ve cansız görünür. Çoğu zaman altında yetersiz ve dengesiz beslenme, aşırı güneşe maruz kalma, klorlu su ile temas etme, ısı ile şekillendirme araçlarının sık kullanımı gibi nedenler yatar. Peki saçları eski sağlığına kavuşturmak için evde neler yapılabilir? İşte detaylar...

1.Saçlarını biraz kestirin

Saçlarınızı biraz kestirmek yenileme sağlayacaktır. Saçınız çok uzun değilse bile uçlarını aldırın.

2.Vitamin alın

Vitaminler saç sağlığın doğrudan etkiliyor. A vitamini, C vitamini, biotin, demir saçınızın daha sağlıklı görünmesine katkı sağlar.

3.Omega-3 ve antioksidanlar bakımından zengin beslenin

Somon, istiridye, orkinos, tuna, sardalye omega-3 bakımından zengindir. Saçınızı daha parlak yapmak için beslenmenizde mutlaka omega-3 içeren gıdalara yer verin. Ayrıca saçın daha parlak görünmesine neden olan oksidatif stresle savaşmak için daha fazla antioksidan yemeyi ihmal etmeyin. Ceviz, fasülye, yaban mersini, brokoli, domates iyi birer antioksidan kaynağıdır

4.Saçınızı her gün yıkamayın

sac-yikamak.jpg

Şampuan saçınızdaki kiri ve teri temizler, aynı zamanda saçınızı sebumdan arındırır. Sebum, saçınızın bakımını kolaylaştıran ve doğru miktarda saça sahip olduğunuzda parlak olmasını sağlayan doğal yağdır. Çok fazla sebum yağlı saç görünümüne yol açar. Saçınızı gün aşırı yıkayarak saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Tabiki de kuru saçlar için özel şampuan kullanmayı ihmal etmeyin.

5.Hindistan cevizi yağını deneyin

hindistan-cevizi-yagi.jpg

Hindistan cevizi yağı doğal bir yumuşatıcıdır. Bu, ısıdan veya güneşten zarar görmüş saç tellerindeki boşlukları doldurduğu anlamına gelir.2005 yılında yapılan bir çalışma, hindistancevizi yağının özellikle saç liflerine nüfuz etmede etkili olduğunu gösterdi.Hindistan cevizi yağı, saçınızı tel tel düzleştirerek saçınızın genel görünümünü iyileştirir. Saçınıza haftada bir kez ısıtılmış hindistancevizi yağı ile derinlemesine bakım uygulayabilirsiniz. Bunun için avucunuza bir miktar hindistan cevizi yağını alıp saç köklerinize ve saçınıza doğrudan uygulayın. 20 dakika sonra durulayabilirsini.

5.Saçınıza tarağı değdirmeden önce parmaklarınızla düğümleri nazikçe açmaya çalışın

Saç açıcı spreyler, saç kremleri iyi bir alternatif olabilir. Saç kremi saçlarınızın kabarmasını da 10 kat azaltacaktır.

6.Saç kremi kullanın

Haftada bir saç bakım yağı ile saçınızı nemlendirip koruyabilirsiniz. Saç bakım yağınızı saç derinizle birlikte tüm saçınızı uygulayıp 1 saat bekletip yıkayın.Düzenli uygulamalardan sonra sonuca inanamayacaksınız.

7.Saçları ıslak taramaktan kaçının

Islak saç daha elastiktir ve saçınız işlem görmüşse ve kırılgansa bu durumda daha da sorun olur. Saçları ıslak taradığınızda daha kolay kırılır. Nemli saçı ancak durulanmayan bir saç kremi uyguladıysanız ve fazla suyunu iyice aldıysanız tarayın.

8.Sert fırçalardan uzak durun

sac-taramak.jpg

Yıpranmış saçlarınız için hangi fırçanın güvenli olduğunu bilmiyorsanız, fırçalardan tamamen uzak durmak en iyisidir. Kıllar çok sert ve çok fazlaysa fırçalar daha fazla saç kaybetmenize neden olabilir. Yıpranmış saçlar fırçalamak için uygun olmayabilir ve sonunda kıvırcık görünebilir . Bu nedenle fırça kullanmak istiyorsanız yumuşak kıllı olanları tercih edin.

9.Fön makinesi kullanımını azaltın

fon.jpg

Yıpranmış saçları iyileştirme sürecinde ısıyla şekillendirmeyi en aza indirmeye çalışın. Eğer illa kullanmak zorundaysanız da ısıyı mimumumda tutun.

Kaynak: Femina, Healthline

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler