Kuaföre Tonla Para Vermenize Gerek Yok! Saç Renginizi Açmak İçin Eve Uygulayabileceğiniz 6 Yöntem

Kuaföre Tonla Para Vermenize Gerek Yok! Saç Renginizi Açmak İçin Eve Uygulayabileceğiniz 6 Yöntem
Saç tonunuzu evde doğal malzemelerle bir kaç ton açabilirsiniz. Peki evde saç rengini nasıl açarız, koyu renk nasıl açılır, saç tonunu açmak için hangi doğal yöntemler kulanılabilir? İşte detaylar...

İster doğal bir sarışın olun, ister esmer, arada sırada kendi renginizle denemeler yapmak size kendinizi iyi hissettirecektir. Saçınızı açmak için saç açıcı kullanmak, herhangi bir köklü değişiklik yapmadan stilinize yeni bir görünüm ve his getirmenin harika bir yoludur.

Tabiki saç tonunu açmanın sayısız kimyasal yolu vardır. Sizin için en iyi yöntem, doğal saç renginizin ne olduğu ve saçınızda zaten renk bakımı olup olmadığı gibi unsurlara bağlıdır.. Saç renginizi değiştirmeyi düşünürken ve evde saçlarınızı açmak istediğinizde hatırlamanız gereken şey, saçınızın nihai sağlığıdır. Saçı açmak için doğal yollar kullanmak bile çok sık kullanıldığında zararlı bir etkiye sahip olabilir, bu nedenle ağartıcıdan uzak durmanın güzel ve sağlıklı saçların garantili olacağı anlamına geleceğini düşünmeyin.

Ünlü renk uzmanı Aura Friedman'a göre limon suyu işe yarıyor... ama dikkatli olun. Aura, "Limon suyu saçları hafifletir, ancak tehlikeli de olabilir" diyor. "O kadar asidik ki saçınızı yakabilir. Kullanmanın en iyi yolu saç kremi veya hatta hindistancevizi yağı ile karıştırmaktır , böylece bu önemli nemlendirici ve onarıcı faydaları elde edersiniz" diye ekliyor.

2. Saçınıza C Vitamini Uygulayın

C vitamini, içerdiği sitrik asit sayesinde etkili bir saç açıcıdır.C vitaminini ezip bir sprey şişesine koyup düzenli olarak kullanabilirsiniz.Bu saylarınızı aynı zamanda parlatacaktır.

3. Tuzlu Su Çözeltisi Kullanın

Tuzlu su hazırlayıp sprey şişesine koyup saçlarınıza püskürtebilirsiniz. Bu saçlarınızı hafif açacaktır.

4. Elma Sirkesi Ekleyin

Elma sirkesi saçı açmakla kalmaz aynı zamanda saçınızdaki ve saç derinizdeki yağ ve kalıntı birikimini de çözer. Ayrıca, elma sirkesi saçınızın dolanmasını ve kabarmasını gidermeye yardımcı olur. Bir ölçü elma sirkesi ve altı ölçü suyu karıştırın ve saçınıza püskürtün. Bunu bir kaç kez yaptığınızda sonucu göreceksiniz...

5. Kabartma Sodası ve Hidrojen Peroksiti Birleştirip Macun Yapın

Eczaneden alacağınız normal hidrojen peroksit tek başına saçınızı açmaz çünkü herhangi bir kimyasal reaksiyon gerçekleşmeden önce kurur. Bununla birlikte, hidrojen peroksiti kabartma tozu ile birleştirirseniz, saçınıza oturan ve sihir yapan bir macun oluşturur. Bir fincan kabartma tozu ile üç yemek kaşığı hidrojen peroksiti birleştirin, karıştırın ve saçınıza uygulayın. En az 30, en fazla 60 dakika bekletin, saçınızın 1-2 ton açtığını göreceksiniz.

6. Tarçın ve Bal Maskesi Uygulayın

Bal ve tarçını bir araya getirdiğinizde sihirli bir şey olur: Baldaki eser miktarda hidrojen peroksit tarçın tarafından aktive edilir ve karışım saçınızda yeterince uzun süre kaldığında iki tona kadar açılır. 2 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını (ekstra hidrasyon için) karıştırarak bir maske oluşturun. Hepsini karıştırın ve çok yoğunsa biraz saç kremi ekleyin. Ardından karışımı yarım saat bekletin, tarçın ve balın karışmasını ve hidrojen peroksitin aktifleşmesini sağlayın. Karışımı saçınıza uygulayın, bir topuzla sabitleyin. En az dört saat bekleyin. Gece boyunca oturmasına izin verirseniz daha da iyidir (yastık kılıfınızı lekelememek için yastığınızın üzerine bir havlu koymayı unutmayın!).

Isı veya güneş ışınlarının etkileri daha da artırdığını unutmayın.

Kaynak: TeenVogue

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler