Koreli kadınların güzellik sırrını çözdük! Meğer bunları sürüyorlarmış

Koreli kadınların güzellik sırrını çözdük! Meğer bunları sürüyorlarmış
Son zamanlarda koreli kadınların beyaz ve pürüzsüz ciltlerinin sebebi, herkesin merak konusu oldu. Genç kalmak için sürdükleri şeyi okuyunca inanamayacaksınız! Bir ay gibi kısa bir süre içinde cildinizde gözle görülür bir şekilde değişim istiyorsanız siz de mutlaka deneyin!!!

Neden Koreli kadınların hepsinin ciltleri pürüzsüz ve parlak, hiç merak ettiniz mi? Evinizde bulunan sadece iki malzemeyle siz de bu esrarengiz formülü öğrenin ve uygulayın. Sonuçlarına şaşıracaksınız...

Sözü fazla uzatmadan hemen tarifimize geçelim.

1. Domates 

Evet yanlış duymadınız domates. Domates yüze sürülür mü deyip yabana atmayın. İlk başta biz de yadırgadık ama kullananların yorumlarını duyunca ikna olduk. İsterseniz maskemize geçmeden önce domatesin cilt üzerindeki etkisine bir bakalım.

Domates, cilde birebir uygulandığında ölü derilerin arındırılmasını sağlayarak ciltte daha parlak bir görünüm oluşturur. Düzenli kullanımda lekelerin giderilmesine yardımcı olmasının yanı sıra kırışıklıklıkları da azaltır. Tabiki bu etkileri görmek için 1-2 gün yeterli olmayacak. En az 15 gün düzenli olarak kullanın ki sonuç sizi de tatmin etsin. Zaten daha sonra isteseniz de vazgeçemeyeceksiniz.

2.Pirinç Unu

Pirinç unu herkes tarafından bilinen mucizevi beyazlaştırıcı bir üründür. Cilt lekerinden kurtulmayı sağlamakla beraber sivilce kurutucu etkisiyle cilt bakımında da yaygın olarak kullanılıyor.

Şimdi bu iki mucizevi besinle nasıl bir maske yapacağımıza gelelim. İlk kullanımda cildinizde yumuşaklık hissinden sonra başka maskeye ihtiyaç duymayacağınızı söyleyersek abartmış sayılmayız. Maske planlamasını 15 gün düzenli kullanım 5 gün cildi şaşırtma ve sonra 15 gün şeklinde ilerleyerek 5 aya kadar parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Şimdi maske tarifine başlayalım 

Maske toplamda üç aşamadan oluşmaktadır. 3 aşama gözünüzü korkutmasın. Sonuçta az malzemeyle porselen bir cilde kavuşacaksınız.

Maske Öncesi Neler Yapacağız?

  • 1 yemek kaşığı süt 
  • 1 yemek kaşığı gül suyu

Yüzünüzü yıkadıktan sonra  sütü ve gül suyunu karıştırıp pamuk yardımıyla tabaka halinde yüzünüze sürün. 10 dakika kadar bekleyin. Cildinizde bir gerilme olduğunu hissettiğiniz zaman tonik etkisini göstermiş demektir. 

Daha sonra 2. aşamaya geçiyoruz. Evet domates maskesi:)

  • 2 adet domates
  • Pirinç unu

Öncelikle bu işlemi banyo gibi bir ortamda yapınki etraf kirlenmesin. Çünkü domatesi cilde sürterek uygulama yapacağınız için önceden uyaralım. Yüzünüzü gerginleştirmiştik..Şimdi domatesi ikiye bölün ve bir kaşık yardımıyla domatesin üzerini pirinç unuyla kaplayın. Yüzünüzde bir lif sürter gibi domatesin suyunu cildinize yedirin. Pirinç ununu ara ara ekleyerek tabaka oluşana kadar bu işlemleri tekrarlayın. İşlemi tamamladıktan sonra minimum 30 dakika maksimum 45 dakika bekletin. Ve önemli hatırlatma yıkarken soğuk su kullanın. Sebebini merak edenler için söyleyelim cildin şok etkisini alması ve dolaşımın hızlanmasını sağlamak için soğuk su kullanıyoruz. 

Maske Sonrası

Yüzünüzü soğuk su yardımıyla yıkadıktan sonra cildinize uygun bir nemlendirici ile nemlendirin. İşte bu kadar. 

Dikkat Etmeniz Gerekenleri de Hatırlatalım

Bu maske kolay olsa da bazı küçük ayrıntılar etkilerinin büyük ölçüde artmasını sağlayacaktır. Bu ayrıntıları okumadan maskeye başlamayın. 

  • Cilt zaman kavramını fazlasıyla algılar. Bu yüzden maskeyi 15 gün aynı saat diliminde yapın. Bir gün sabah bir gün akşam yaparsanız, maske yenilenme beklentisini erteler ve dolaşımı yavaşlatır. 
  • Bir diğer ayrıntı pirinç ununu bol bol kullanmak. Domatesin üzerine küçük miktarlarda uygulama yaparsanız etkisini tabi ki görürsünüz fakat porselen cildi ve beyazlaştırıcı etkinin en büyük rolü pirinç unudur. Bu yüzden sık sık tabaka şeklinde sürün. 
  • Son nokta ise soğuk su. Ilık bile olmaması gerektiğini vurgulayarak söylüyoruz çünkü kan akışını hızlandırmak burada en önemli nokta. Soğuk su yardımıyla yıkadıktan sonra nemlendiricinizi de sürerek cildinizdeki yumuşama ve parlaklığı hissedeceğinize emin olun.
  • 15 gün düzenli uygulama sonrası 5 gün cildi dinlendirmeye bırakıyoruz. Bu dinlendirme şok etkisi gibi cildin beklediği besini vermeyerek cildi şaşırtmamız demek oluyor. Bu şaşırtma 5 gün sonrasında 15 gün daha düzenli uygularak porselen ve açılmış bir ten rengi olan cildinize merhaba demeye hazır olun.

Düzenli uyguladıktan sonra yorumlarınızı paylaşırabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
En Yeniler