Kolay Yoldan Kilo Vermek İsteyenler! İşte Size 5 Adımda Zayıflatan Etkili Yöntemler

Kolay Yoldan Kilo Vermek İsteyenler! İşte Size 5 Adımda Zayıflatan Etkili Yöntemler
Düzenli spor yapamıyorum, beslenmeme dikkat edemiyorum, kilo vermek istiyorum ama veremiyorum diyenlerdenseniz, işte bu öneriler tam da size göre!! Bu yaz tartı doğru gösterecek:)

Toplumda oldukça yaygın olan obezite problemi, kişinin hem sağlığı açısından, hem de estetik olarak kendini iyi hissetmesi açısından oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bunun için kimisi diyetisyene başvururken, kimisi ise spor salonlarında düzenli olarak spor yapmayı tercih ediyor. Bu zamana kadar ismi ve içeriği farklı bir çok diyet listesi ise, elden ele dolaşarak zayıflamaya çare arayanların uygulamaya çalıştığı yöntemlerden. Her biri elbette ki etkili sonuçlar elde etmeye yardımcıdır fakat, birde hiç bir yöntemi uygulayamayan, hevesle başladığı diyeti devam ettirmeyenler mutlaka vardır. 

Şimdi size anlatacağımız bu yöntemler, belli çalışmalar sonucu ortaya konulmuş ve istehnilen hedefe ulaşmış en etkili yöntemlerden. Hazırsanız 5 adımda etkili zayıflama yöntemleri kurallarımıza geçelim. 

1-Yediğiniz yemekleri ağzımızda fazla çiğneyin. 

Hepimizin bildiği gibi sindirim ağızda başlar. Çünkü çiğnemek yalnızca ağzımıza aldığımız gıdaları dişlerle ufalamak degil, aynı zamanda tükrüğümüzde ki enzimlerle karbonhidratları parçalamaktır. Bu durum ise, kilo vermede yardımcıdır. Ayrıca yiyecekleri çok fazla çiğnemek, kadim öğretilerde hastalıkların tedavisi için önerilmiş bir yöntemdir. 

2-Yediklerinin yerini değiştir

Yediklerimiz karbonhidrat, protein ve yağlardan oluşur. Genellikle enerjimizi karbonhidratlardan alırız. Oysa protein ağırlıklı beslendiğimizde tarafından tokluk hissini daha fazla yaşarız. Bu durumda yapacağınız şey, ilk sıraya proteini koymak. Protein ağırlıklı beslenen ve 12 hafta boyunca gözlemlenen denekler üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda görülmüştür ki; karbonhidratla beslenen kişilere oranla proteine ağırlık veren kişiler 5 kilo daha fazla kaybetmişlerdir. 

Protein ağırlıklı beslenmeyi ise sabahları haşlanmış yumurta, mercimek, fasulye, badem, tavuk, balık gibi gıdalardan elde edebilirsiniz. 

3-Lif ağırlıklı beslenin

Lifli gıdalar, içerisinde emilemeyen karbonhidrat taşırlar. Bu gıdalar su ile karşılaşır ve bağırsaklarda tokluk hissi olusturur.

4-Uyuyarak kilo vermek

Evet yanlış duymadınız. Uyumak kilo vermeye yardımcıdır. Elbette her şeyin fazlası zarar. Fakat yetişkin bir insan, günlük uyku ihtiyacı olan 6-8 saat arası uyku uyumadığında, stres hormonu olan kortizol devreye giriyor ve bu hormon kilo alımına sebep oluyor. Üstelik açlık hormonu olan leptin, düzenli uyku ile dengeye geliyor. 

5- Yemeklerden yarım saat önce yarım litre su iç

Yemeklerden yarım saat önce içilen su, kişiye tokluk hissi vererek daha az yemesine yardımcı olur. Yapılan araştırmalar ve denekler üzerinde gözlemlenen sonuçlar, bu düzene devam eden kişilerin oldukça kolay ve hızlı kilo verdiklerini gösteriyor.

Ne dersiniz? Tam da yaz mevsiminin başlangıcında, bu 5 adımla hızlı bir şekilde kilo vermeye! Denemesi bedava:)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler