İranlı Kadınların Porselen Beyazı, Pürüzsüz, Lekesiz Cilt Sırrı: Ruşur Taşı

İranlı Kadınların Porselen Beyazı, Pürüzsüz, Lekesiz Cilt Sırrı: Ruşur Taşı
Cildiyle problem yaşamayan kadın yok gibi:) Ve neredeyse herkes cildinin daha beyaz olmasını ve lekesiz görünmesini istiyor. Bugün sizlere cilt lekeleri ve cilt beyazlatmada etkisi inanılmaz bir yöntemten bahsedeceğiz: İranlı kadınların sırrı ruşur taşı

Ruşur taşı, İranlı kadınların cilt beyazlatmada yüzyıllardır kullandığı ve son yıllarda da ülkemizde yaygınlaşan doğal bir taş. İnstagram kullanıcılarınında da oldukça yoğun ilgi görüyor...

İranlı kadınlarla hiç karşılaştınız mı bilmiyoruz ama ciltleri gerçekten pürüzsüz, ışıl ışıl ve lekesiz. İşte sırrı bu taş. İranda bakkallarda bile satılan oldukça ucuz olan bu doğal taş cilde alkali bir etki gösterip doğal bir peeling sağlıyor.

İran'da Sefitab magarasından çıkan bu taşı sıkılaşmış tebeşir gibi düşünebilirsiniz. En güzel tarafı da her cilt tipine uygun olması.

Ruşur taşının faydalarından bahsedecek olursak;

  • Cildi derinlemesine temizliyor, ölü hücreleri yok ediyor.
  • Cilt tonunu açıp cildi daha beyaz hale getiriyor. İlk bir kaç kullanımda bile etkisini görebilirsiniz. Tabiki düzenli kullanım önemli.
  • Özellikle bacaklardaki batıklarda çok etkili.
  • Doğum lekeleri, güneş lekeleri gibi lekeleri gözle görülür bir şekilde azaltıyor.
  • Akne ve sivilcede yaygın kullanılıyor.
  • En yaygın kullanımlarından biri de koltuk altı kararmaları. Gerçekten mucize gibi...

Ruşur Taşını Nerelerde Kullanabiliriz?

Ruşur taşı sadece yüzde değil el, koltuk altı, bikini bölgesi gibi yerlerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey uygulamadan önce cildinizin mutlaka ıslak ve nemli olması gerekiyor.

Ruşur taşının nasıl kullanalım?

Bir kaç farklı kullanımı olsa da en pratiği havanda toz haline getirip cam bir kaba koyarak kullanmak. Bu işlemi yapmazsanız her seferinde minik parçalar halinde alıp da kullanabilirsiniz, tercih sizin. Diğer yöntem bana daha pratik geliyor.

Öncelikle lık suyla cildinizi ıslatın.

Elinize bir parça tozunu alıp avunuza koyun ve gül suyu ile ezerek krem kıvamına getirin. Direk cilde sürüp 1 dakika peeling şeklinde uygulayın. Yani hafif dokunuşlarla masaj yapın. Daha sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Haftada 2 kez yapıldığında büyük değişime siz de hazır olun! 5-6 haftada gözle görülür derecede yüzünüzün beyazladığını göreceksiniz. Tabi lekelerden bahsetmiyoruz bile...

Unutmadan satın alırken üzerinde mühür olduğundan emin olun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler