Herkesin Yaptığı Bu Hatayı Yapmayın! İşte Yüzü Havlu ile Kurulamanın 5 Zararı

Herkesin Yaptığı Bu Hatayı Yapmayın! İşte Yüzü Havlu ile Kurulamanın 5 Zararı
Klozetinizin evinizdeki en mikrop yüklü yeri olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Fakat kullandığınız havlular daha da çok bakteri içeriyor. Havlu ile yüzünüzü kurulayarak cilde farkında olmadan büyük zarar veriyorsunuz. İşte yüzünüzü havlu ile kurulamamak için 5 neden

Yüzü havluyla kurulamak hemen hemen herkesin yaptığı yanlış davranışlardan. Peki neden yüzü havluyla kurulamamak gerekir? İşte cevabı...

1. Sivilce yapabilir.

Vücudunuzu kurutmak için kullandığınız havluyla yüzünüze sürmek, cildinize düşündüğünüzden daha fazla zarar verebilir. Havlular büyük bakteri tuzaklarıdır ve genellikle onları havanın nemli olduğu banyoda sakladığımız için bakterilerin büyümesi daha da olasıdır . Havluyu yüzünüze sürdüğünüzde, tüm bu bakterileri doğrudan cildinize taşırsınız, bu da sivilcelere ve tıkanmış gözeneklere yol açabilir. Yüzünüz için vücudunuzu kurutmak için kullandığınızdan ayrı bir havlu kullanıyor olsanız bile, muhtemelen onu her gün yıkamıyorsunuzdur ve istenmeyen bakteriler yine de cildinize ulaşabilir.

2. Cildiniz daha hızlı yaşlanabilir.

Havlu kumaş banyo havluları yüzünüzde çok pürüzlüdür ve bunları kullanmak cildinizde küçük yırtıklar oluşturarak onu enfeksiyonlara ve kırışıklara karşı savunmasız hale getirebilir . Havluları ne kadar çok yıkarsanız, kumaş o kadar kırılgan hale gelir ve sürtünme cildiniz için zararlı olabilir.

3. Cilt bakım ürünlerinin etkinliğini azaltır.

Yüzünüzü yıkadıktan sonra kurutmak doğal bir şey gibi görünse de gerçekte cildinizin uyguladığınız ürünlerden en iyi şekilde yararlanmasına izin vermez. Nemlendiriciniz, yüzeyindeki tüm su buharlaşmadan önce cilde daha iyi nüfuz eder. Havlu ile kurutmayı atlamak, cilt bakım ürünlerinizin cildinizin genç ve parlak görünmesi için ihtiyaç duyduğu nemi tutmasını sağlar.

4. Cildinizi tahriş edebilir.

Hassas bir cildiniz varsa, yüzünüzü kurutmak için havlu kullanmak daha da kötüdür. Çoğu havluların kumaşı sert olduğundan, ciltte kızarıklık ve tahrişe neden olabilir.

5. Cildinizi yağlı hale getirebilir.

Çelişkili gelebilir, ancak cildinizi kurutmak aslında onu daha yağlı hale getirebilir. Sert havlular cildinizin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu doğal yağları uzaklaştırabileceğinden , cilt yüzeyinin altındaki yağ bezlerinin kuruluğu dengelemek için daha fazla yağ üretmesi gerekecek ve bu da aşırı yağlı cilde neden olacaktır.

Sonuç olarak yüzünüzü havluyla kurulamak yerine doğal yolla kurumasına fırsat verin!

Kaynak: Bright Side

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler