Her Göreni Kıskandıracak Işıl Işıl Parlak Saçlara Sahip Olmak İçin Bakın Neler Yapmak Gerekiyormuş

Her Göreni Kıskandıracak Işıl Işıl Parlak Saçlara Sahip Olmak İçin Bakın Neler Yapmak Gerekiyormuş
Sağlıklı saçlar hepimizin hayali. Şüphesiz güzelliğin tamamlayıcı öğelerinden biri ışıl ışıl parlak saçlar. Saçlarınızın harika görünmesini sağlayacak ve günlük rutininizin bir parçası haline gelecek tüyoları sizin için hazırladık.

Herkes, daha parlak saçlara sahip olmak ister. Donuk, canlılığını yitirmiş bir saçı daha parlak hale getirmek için türlü türlü yollar deneyip sonuç alamadıysanız bu haberimiz tam size göre! Kolayca parlak saçlara kavuşmak için haberimizi okumaya devam edin...

Saçınızı Tarayın

Saçınızı günde en az iki veya üç kez taramak kan dolaşımını iyileştirir ve besinlerin saç köklerine ulaşmasına yardımcı olur. Bu, saçınızın daha sağlıklı ve parlak olmasını sağlar.

Bakım Yağlarının Gücünü Kullanın

Yağ, nemin korunmasına yardımcı olur ve saçı yumuşak ve parlak hale getirir. Haftada iki kez hindistancevizi veya badem yağı kullanarak saç derinize dairesel hareketlerle masaj yapın ve yarım saat bekletin. Ardından bol sula ile durulayabilirsiniz.

Saç Maskesi Kullanın

Haftada en az bir kez saç maskesi uygulamak saçınız için oldukça etkilidir. Saç tipinize uygun doğal içerikli bir maske saçınızın parlaklığını artırır. 

Doğru Sampuan Kullanın

Saçınız için doğru şampuanı kullandığınızdan emin olun. Saçınıza uygun olmayan sampuan kullanmak saçınıza zarar verir. 

Ilık ve Soğuk Su Kullanın

Sadece ılık su kullanmak saçınızı kurutabilirken, sadece soğuk su kullanmak saçınızı sertleştirebilir. Ancak saçınızı şampuanlamak için ılık su ve son durulama için soğuk su kullanmak saçı yumuşatır ve parlaklığını artırır. 

Sık Sık Isıyla Şekillendirmekten Kaçının

Sık sık fön çekmek, düzleştirici veya saç maşası kullanmak saçı aşırı derecede kurutabilir ve doğal parlaklığını yok edebilir. Çok sık ısıyla şekillendirmekten kaçının. Bunun yerine kıvırma silindirleri gibi ısısız şekillendirme kullanabilirsiniz. Keratin tedavileri de iyi bir seçenek olabilir.

Gece Saçınızı Toplayın

Gece saçınız salık bir şekilde uyumak yastıkla sürtünmeye neden olur ve saçınızı matlaştırabilir. Geceleri uyurken saçınızı toplayabilir, örebilirsiniz.

Saç Boyalarına Dikkat Edin

Amonyak gibi zararlı maddeler saçınızı kuru ve sert hale getirir.. Bu nedenle amonyak içermeyen saç boyalarını tercih edin.

Serum Kullanın

Saç serumu sadece saçın parlaklığını arttırmakla kalmaz, aynı zamanda ipeksi bir görünüm saçlar. Argan yağı veya piyasada bulunan organik serumu kullanabilirsiniz. Saçınıza hafifçe uygulayın ve dışarı çıkmadan önce saçınızı tarayın.

Su İçin

Az su içmek vücudunuzu susus bırakır. Bu da saçınızın sağlıksız, kuru ve sert hale gelmesine neden olur.  Günde en az 2 litre su içmeyi ihmal etmeyin.

Omega-3 tüketin

Omega-3 yağ asitlerini yağlı balıklar, kuruyemişler ve tohumlar yoluyla alabilirsiniz. Bu çoklu doymamış yağ asitleri saç sağlığınız için son derece faydalıdır. Saçınızı da canlandırırlar.

Şimdi size daha parlak bir saça sahip olmak için uygulayabileceğiniz mayonez maskesi tarifi vereceğiz.

Mayonez Saç Maskesi

Mayonez maskesi özellikle kuru ve yıpranmış saçlarda çok etkili. İhtiyacınız olan şey 3-5 çay kaşığı mayonez, 1 orta boy yumurta ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı :) Çok gür saçlarınız varsa malzemelerin miktarını iki katına çıkarın. Tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırıp saç diplerinize uygulayın. Yarım saat saçınızda dinlendirdikten sonra güzelce şampuanla yıkayın ve durulayın.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
En Yeniler