Hemen Hemen Tüm Saç Ürünlerinde Bulunan Neem Yağının Şaşırtıcı 5 Faydası

Hemen Hemen Tüm Saç Ürünlerinde Bulunan Neem Yağının Şaşırtıcı 5 Faydası
Neem yağının, mantar enfeksiyonlarıyla savaşmaktan kaşıntılı bir saç derisini tedavi etmeye ve hatta saç bitlerini öldürmeye kadar pek çok faydası vardır. Bu yazıda neem yağının saç için faydalarını ele alacağız.

Yaşınız, cinsiyetiniz veya saç tipiniz ne olursa olsun neem yağı mucizevi bir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Neem ağacının meyvelerinin yanı sıra tohumlarının preslenmesiyle elde edin neem yağının faydalarını sizler için araştırdık.

neem.jpg

SAÇ DERİSİ ENFEKSİYONLARINDA ETKİLİ

Neem yağı; anti-inflamatuar, antiseptik, antibakteriyel, mantar önleyici ve anti-viral özelliklere sahiptir ve bu sayede saç derisini daha sağlıklı yapar. Dermatit ve kafa derisi tahrişinin tedavisinde yardımcı olan Nimbidin içereren neem yağı saç derisi sağlığında adeta bir iksirdir.

BİT TEDAVİSİNDE EN DOĞAL ÇÖZÜMLERDEN

Neem yağı, bitin büyümesini ve üremesini bozan ve sonunda onları öldüren bir azadiraktin adında bir bileşen içerir. Yağı gece yatmadan tüm saç derinize ve saçınıza uygulayıp sabah ince bir tarakla tarayın. Düzenli kullanımında baş belası bitlerden kolayca kurtulabilirsiniz.

KEBEK VE KAŞINTIYA KARŞI ETKİLİ

Saç derisinde kuru, pul pul dökülen kepek oldukça rahatsız edicidir. Neem yağı, mantar önleyici özelliği sayesinde kepeğe neden olan mantarla savaşmak için oldukça etkilidir. Düzenli kullanımında saç derisinin ph dengesini korur ve kepek oluşumunu önler.

ÖZELLİKLE KURU SAÇLAR İÇİN MUCİZEDİR

Neem yağı, içerisindeki linoleik asit, oleik asit ve stearik asit sayesinde kuru, yıpranmış, cansız ve kırılgan saçı onarı ve canlandırır. Saçınıza ve saç derinize masaj yaptıktan sonra sıcak bir havluyla saçınızı sararak yağın saç derinize ve saç köklerinize nüfuz etmesini sağlayın. Buhar gözenekleri açacak ve yağın derinlemesine bakım etkisi için daha derine sızmasını sağlayacaktır .

SAÇI UZATIR

Neem yağı; anti-inflamatuar , antibiyotik ve antioksidan özellikleri sayesinde kelliği önlemeye yardımcı olur. Düzenli neem yağı kullanımıyla daha güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

Ayrıca neem yağı;

  • Saça parlaklık verir
  • Saçların erken beyazlamasını önler
  • Kafa derisine masaj yapıldığında, zihni rahatlatmaya yardımcı olan serinletici ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.

NEEM YAĞI SAÇA NASIL UYGULANIR?

Neem yağını kullanmadan önce eşit oranda jojoba, hindistancevizi veya zeytinyağı gibi taşıyıcı bir yağla karıştırmak gerekir. Yağı saça uyguladıktan 1-2 saat bekletip daha sonra şampuanla güzelce yıkayın.

Kaynak: Femina

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler