Gül Suyunun Faydaları Nelerdir? Pürüzsüz Sağlıklı Cilt İçin Gül Suyu Nasıl Kullanılır?

Gül Suyunun Faydaları Nelerdir? Pürüzsüz Sağlıklı Cilt İçin Gül Suyu Nasıl Kullanılır?
Pek çok insanın güzellik sırrı olarak karşımıza çıkan gül suyunun cilde faydaları nelerdir, gül suyu cildi nemlendirir mi, gül suyu cilde nasıl uygulanır, gül suyu cilt için nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Gül suyu cilt için mucizevi özellikler taşır. Tüm cilt tipleri için uygun olduğundan herkes güzellik rutinine rahatlıkla gül suyu ekleyebilir.

Gül, doğanın bize sunduğu mucizevi etkiye sahip bir çiçektir. Gülün yapraklarından elde edilen su ve yağ, cilt sağlığı için sayısız faydaya sahiptir. Cilt bakımında sihirli bir iksir olarak fark yaratan gül suyu, birçok kişinin güzellik sırrı olarak karşımıza çıkıyor. Kimyasallardan uzak doğal yollarla cildine bakım yapmak isteyenlerin baş ucundan ayırmadığı gül suyunun cilt için nasıl ve hangi amaçla kullanılabileceğine bakalım.

1.Gül suyu, cilt toniği olarak kullanılabilir

Cildi sağlıklı ve parlak tutmak için rutin olarak cildi temizlemek ve nemlenmek son derece önemlidir. Saf gül suyu, cildin pH dengesinin korur ve cildi daha da sıkılaştırır. Gül suyunun düzenli kullanımı cildi fazla yağdan arındıracak ve siyah nokta gibi sorunları önlemeye yardımcı olacaktır. Gül suyunu direk yüzünüze sürün ve gözeneklerinize nüfuz etmesine izin verin. Yüzünüzü taze hissedecek ve kalıcı gül aroması ruh halinizi iyileştirecek.

2.Gül suyu göz altı şişliklerini azaltır

Göz altı şişkinliği alerji, stres, göz yorgunluğu ve uykusuzluk gibi birçok nedenden kaynaklanabilir . Şişlik aslında kişinin göz çevresi altında sıvı birikimi olduğu anlamına gelir. Göz çevresindeki cilt oldukça ince olma eğiliminde olduğundan, şişlik ve renk değişikliği belirgin şekilde görülür. Göz altı şişkinliği ile savaşmanın en kolay yolu, ona soğuk kompres veya sprey uygulamaktır.

Gül suyu cildi canlandırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olup tazelenmiş bir görünüm verir. Ayrıca ciltteki kızarıklığı azaltan anti-inflamatuar özelliği vardır Gül suyunu hassas göz altı bölgesinde tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. Kabarık gözler anında canlanacak ve gençleşmiş görünecektir..

Gözleriniz uykusuzluktan yorgunsa veya şişiyorsa, gül suyu basit bir çözüm sunar. Soğuk bir şişe gül suyu alın (buzdolabını bir süre bekletin). Pamuklu pedleri içine batırın ve nazikçe göz kapaklarınıza yerleştirin. Şişliği azaltmaya ve yorgun gözlere anında rahatlama sağlamaya yardımcı olacaktır.

3.Gül suyu, en doğal makyaj temizleyicidir

Çoğu makyaj temizleyicilerde, alkol ve cildi aşırı derecede kurutabilen sert kimyasallar vardır ve hepsi hassas ciltler için uygun olmayabilir. Makyaj temizleyicisine doğal ve daha yumuşak bir alternatif ise gül suyudur. Gül suyu doğal bir yağ ile karıştırıldığında cilde zarar vermeden makyajın çoğunu çözebilir. 2 tatlı kaşığı gül suyunu 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi veya badem yağı ile karıştırarak etkili bir makyaj temizleyicisi elde edebilirsiniz. Özellikle bu karışım, göz makyajını temizlemek için çok etkilidir.

4.Gül suyunu makyaj sabitleyici olarak kullanabilirsiniz

Gül suyu, cildin pH dengesini korur. Çantanızda elinizin altında gül suyu bulundurmanız, hareket halindeyken yüzünüzde biriken teri ve kiri temizlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca makyajı sabitlemek ve nemli bir görünüm vermek için de gül suyu mükemmel bir doğal üründür.

5.Gül suyu cildi nemlendirir

Dehidrasyon ve kuruluk; erken yaşlanma , kızarıklık, karıncalanma hissi ve hatta kızarıklıklar gibi birçok cilt sorununa yol açabilir . En iyisi, cildi hem içeriden hem de dışarıdan nemli tutmaktır. Su içilmesi şiddetle tavsiye edilirken yanınızda nemlendirici sprey bulundurmak özellikle sıcak ve nemli havalarda cildiniz için kurtarıcı olabilir. Gül suyunun şaşırtıcı faydalarından biri de cilde nem patlaması katabilmesidir. Cilt anında serin, yumuşak ve rahatlamış hissedecektir. Cilde ekstra dozda nemlendirme eklemek için doğrudan kullanabilir veya yüz maskenize , kreminize veya losyonunuza gül suyu karıştırabilirsiniz .

Kaynak: Femina

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler