Evde de Hazırlayabileceğiniz Bu Yağla Saçlarınızı Rapunzel Gibi Uzatın

Evde de Hazırlayabileceğiniz Bu Yağla Saçlarınızı Rapunzel Gibi Uzatın
Saçları uzatmak meşakkatli bir süreç. Kafasına saçlarınızı uzatmaya koyan, türlü türlü yollar dener ve zorlu bir sürece girer. Peki saçları uzatmak için doğal yöntemler nelerdir? İşte saçları uzatan etkili yağ...

Soğan Yağı Mucizesi...

C vitamini, B9 vitamini, B6 vitamini, potasyum bakımından zengin olan soğan; saç köklerini güçlendirir, saç büyümesini destekler, saçın daha dolgun görünmesini sağlar. Soğandan elde edilen yağ da düzenli kullanıldığında saç derinizde iltihap önleyici, mantar öldürücü ve bakteri önleyici etkilere sahip olabilir.

sogan.jpg

Soğan Yağının Faydaları

Soğan yağını saçınıza sürdüğünüzde saç dökülmesine karşı savaşan saçlara kükürt sağlar ve saç derisindeki bazı enzimleri aktive ederek saçların daha hızlı uzamasını katkıda bulunur. Soğan yağından gelen kükürt, kolajen üretimini başlatır ve saç tellerinin genel olarak güçlenmesini sağlar. Bu da saçın kırılmasını ve incelmesini önler.

Saçların Erken Beyazlamasını Önler

Yetersiz beslenme, stres, tıbbi durumlar ve hatta genetik fakförler bile saçların erken beyazlamasına neden olabilir. Soğan yağı, erken beyazlamayı önlemede ve tersine çevirmede etkili olan temel vitaminler ve mineraller içerir . Katalaz adı verilen ve aktive edildiğinde otomatik olarak saçınızın orijinal rengine geri koyulaşmasına yardımcı olan belirli bir enzim bulunur. Bunun için saç derinize soğan yağı ve limon suyu karışımını uygulayabilirsiniz.

Doğal Saç Kremi Olarak Kullanabilirsiniz

Saçları yıkamadan önce soğan yağı ile saç derisine düzenli olarak masaj yapmak, doğal bir saç kremi görevi görecektir.

sogan-001.jpg

Saçın PH Düzeyinin Dengelenmesine Yardımcı Olur

Saçınızın doğasının biraz asidik olduğunu biliyor muydunuz? Yedi, pH ölçeğindeki nötr değer iken, bunun altındaki her şey asidik, üstündeki her şey doğada alkalidir. Saç derinizin pH'ı ideal olarak 5.5 civarında ve saçınızın pH'ı 3.5 civarında olmalıdır. Bazı ürünlerin kullanımı saçın pH'ını bozabilir ve alkali yaparak çok daha yüksek olmasına neden olabilir. Saç derinize ve saçınıza soğan yağı uygulamak, pH seviyelerinin doğal olarak korunmasına yardımcı olabilir, bu da sağlıklı ve dengeli bir saç derisine sahip olmanızı sağlar .

Kepek Sorununu Tedavi Eder

Kepek, son derece yaygın bir sorundur, sağlıksız saçlara ve saç dökülmesine neden olabilir . Soğan yağı, kafa derisindeki kepeği önlemeye ve çeşitli kafa derisi enfeksiyonlarını tedavi etmeye yardımcı olan birçok antibakteriyel ve antiseptik özelliğe sahiptir. Bu özellikler ayrıca saçınızı güçlendirmeye ve daha fazla hacim eklemeye yardımcı olur. Bunun için soğan yağını zencefil suyuyla karıştırabilirsiniz.

Evde Soğan Yağı Nasıl Elde Edilir?

Piyasada soğan yağı satılıyor ama evde de yağmak hiç zor değil.

Bir kaç adet soğanı blenderden geçirn ve suyunu sıkın. Tavada biraz hindistancevizi yağını kısık ateşte ısıtın . Soğan suyunu ekleyin ve ısıtırken birkaç dakika karıştırın. Ocaktan alıp soğuduktan sonra süzgeçten geçirin. Soğan yağınız kullanıma hazır. 6 ay içerisinde tüketmeye çalışın.

Saç Uzaması İçin Soğan Yağı Nasıl Kullanılır?

Saça soğan yağı sürmenin iki yolu vardır; ısı kullanarak veya ısı olmadan. Eğer ısıtmadan kullanmak istiyorsanız, sadece birkaç damla saf soğan yağı alın ve tüm saç derinize nazikçe15-20 dakika masaj yapın.Saçınızı 3 saat sonra hafif bir şampuanla yıkayabilirsiniz .

Kızgın yağ yöntemini kullanmak istiyorsanız, soğan yağını badem veya zeytin gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırın ve ılıtın. Bu karışımı hem kafa derinize hem de saçınıza uygulayın. Gece boyu saçınızda kalırsa çok daha iyi olur. Sabah saçlarınızı sülfatsız bir şampuanla yıkayabilirsiniz.

Soğan yağını haftada sadece bir veya belki iki kez kullanmaya devam edebilirsiniz. Soğan yağının saçınızda aşırı kullanımı zaman zaman tahrişe ve kaşıntıya neden olabilir.

Kaynak: Femina

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler