Kırışıklıkları Gideriyor, Sizi Daha Genç Gösteriyor! İşte Ev Yapımı 8 Yaşlanma Karşıtı Yüz Maskesi Tarifi

Kırışıklıkları Gideriyor, Sizi Daha Genç Gösteriyor! İşte Ev Yapımı 8 Yaşlanma Karşıtı Yüz Maskesi Tarifi
Pürüzsüz, çizgisiz, bebek gibi bir cilde sahip olmak ve yaş aldıkça genç görünmek hepimizin hayali. Peki evde hazırlayacağınız yaşlanma karşıtı yüz maskeleri ile hayalinize ulaşmaya ne dersiniz?

"Cildin harika görünüyor! Ne kullanıyorsun? sorusu her kadının duymaktan en çok hoşlandığı cümle olsa gerek. Özenli bir cilt bakımı rutini ve iyi bir gece uykusu parlak va bakımlı bir cilt için çok önemli olsa da, iltifatların devam etmesini için daha fazlasını yapmak gerekir. Malum yaşın ilerlemesiyle oluşan ince çizgiler kırışıklar zamanla can sıkmaya başlar. Pahalı kozmetik ürünler kullanmak istemeyenlere ise bu durumda salatalık, bal, zedeçal, hindistan cevizi yağı, limon suyu, muz, avokado, gliserin, çemen tohumu, gül suyu, aleo vera özü, kahve, kakao, nar çiçeği yağı gibi doğal ürünler yetişir.

Bugün sizlere evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz anti-aging etkili 8 yüz maskesi tarifi vereceğiz. stylecraze sitesinden derlediğimiz bu maskeler yüzünüzün daha canlı ve parlak olmasını sağlayacak, sizi daha genç gösterecek ve kırışıklıkları azaltacaktır. Bu maskeleri mutlaka temiz bir cilde uygulayın. Bir kaç seferde mucize beklemeyin. Öncelikle kendinize göre uygun bir rutin oluşturun ve düzenli uygulayın.

Hindistan Cevizi Yağı İle Hazırlanan Yüz Maskesi

2021/09/16/hindistan-cevizi-yagi.jpg

İhtiyacınız olanlar: 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 1/2 yemek kaşığı nar çekirdeği yağı
Nasıl hazırlanır: Bir kaseye hindistan cevizi yağını ve nar çiçeği yağını karıştırın.Yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 1 saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Bu maske,
cildi sıkılaştırır, besler ve canlandırır. Her gün uygulayarak etkilerini görmeye hazır olun.

Avokado İle Hazırlanan Yüz Maskesi

2021/07/23/avokado.jpg

İhtiyacınız olanlar: Yarım avokado, 1 yemek kaşığı yulaf
Nasıl hazırlanır: Olgun avokadoyu bir kasede ezin ve üzerine yulaf ekleyin. Maskeyi yüzünüze uygulayıp 20 dakika bekletin. Bol su ile durulayın. Bu maske, yaşlanmanın etkileriyle savaşan antioksidanlar açısından zengindir, ince çizgiler, kırışıklıklar ve sarkmış cilt için mucizevi etkiye sahiptir.
Bu maskeyi haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

Kahve İle Hazırlanan Yüz Maskesi

2021/09/17/kahve.jpg

İhtiyacınız olanlar: 1 yemek kaşığı kahve, 1 çay kaşığı kakao, 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
Nasıl hazırlanır: Bir kasede kahveyi, kakaoyu ve hindistan cevizi yağını karıştırıp macun kıvamına getirin. Yüzünüze ve boynunuza sürüp 30 dakika bekleyin. Daha sonra soğuk su ile peeling yaparak nazikçe yıkayın. Maske, yüzünüzü pürüzsüzleştirecek, ölü hücreleri temizleyerek cildi derinlemesine temizleyecek ve ince çizgileri azaltacaktır. Bu maskeyi haftada 2-3 kez kullanabilirsiniz.

Zerdeçal İle Hazırlanan Yüz Maskesi

zerdecal.jpg

İhtiyacınız olanlar: 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu, 3 çay kaşığı gül suyu
Nasıl hazırlanır: Bir kaseye zerdeçal tozunu ve gül suyunu ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza nazikçe uygulayın. 20 dakika sonra soğuk su ile yıkayın. Bu m
aske anti-inflamatuar, antibakteriyel ve antioksidan özelliklere sahip olup, ildi aydınlatır ve cilt pigmentasyonunu azaltır. Bu maskeyi gün aşırı uygulayabilirsiniz.

Salatalık İle Hazırlanan Yüz Maskesi

salatalik-maskesi.jpg

İhtiyacınız olanlar: Yarım salatalık, 1 yemek kaşığı limon suyu
Nasıl hazırlanır: Salatalığı rendeleyin ve üzerine limon suyu ekleyin. Yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Daha sonra bol suda durulayabilirsiniz.Bu Maske, cildinizin daha genç ve parlak görünmesini sağlamak için çalışan enzimler içerir, cildi tazeler. Maskeyi her gün uygulayabilirsiniz.

Aloe Vera İle Yüz Maskesi

aleovera.jpg

İhtiyacınız olanlar: 2 yemek kaşığı aloe vera özü, Birkaç damla limon suyu
Nasıl hazırlanır: Aloe vera özüne limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Yüzünüze uygulayıp 10 dakika kurumasını bekleyin. Daha sonra bol su ile yıkayabilirsiniz. Bu m
aske cildinizi besleyecek, kollajen hasarını ve kırışıklıkların ortaya çıkmasını önlemek için içten dışa bakım sağlayacaktır. Maskeyi her gün uygulayabilrsiniz.

Çemen Tohumu İle Yüz Maskesi

İhtiyacınız olanlar: Bir gece önceden ıslatılmış küçük bir fincan çemen tohumu ve 1 çay kaşığı gül suyu
Nasıl hazırlanır: Çemen otu tohumlarını öğütün ve gül suyu ile macun kıvamına getirin. Yüzünüze sürüp 20 dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayın. Bu maske, yüzdeki çizgileri ve kırışıklıkları azaltacak, cildi eksfoliye edecek ve cildinize parlaklık verecektir. Haftada 3-4 kez düzenli olarak uygulayın.

Gliserin İle Hazırlanan Yüz Maskesi

İhtiyacınız olanlar: 1 çay kaşığı bitkisel gliserin ve 2 E vitamini kapsülü
Nasıl hazırlanır: E vitamini kapsüllerini gliserine ekleyip karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza güzelce sürün. 30 dakika beklettikten sonra bol su ile yıkayın.Bu maskeyi her gün düzenli uygulayınca yaptıklarına inanamayacaksınız.
Maske, cildinizi nemlendirecek, gözenekleri sıkılatıracak, ince çizgileri azaltacak ve cildi derinlemesine besleyecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler