Çok Az Kişi Cildi Gençleştiren Bu Yiyecekleri Biliyor

Çok Az Kişi Cildi Gençleştiren Bu Yiyecekleri Biliyor
Yediklerimize içtiklerimize dikkat ederek daha sağlıklı ve genç bir cilde sahip olabiliriz. Cildi gençleştiren yiyecekler nelerdir, cildi yaşlandırmayan yiyecekler nelerdir, cild güzelliği için neler yemeliyiz? İşte sorularınızın cevapları...

Elastik ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için piyasada sonsuz sayıda krem ​​ve serum bulunmaktadır. Kırışıklıkları azaltmak, daha genç ve daha pürüzsüz bir cilt sağlamak gibi pek çok vaatleri de yok değil...

Ama hiç bir kremin sihirli değnek olmadığını bilmek lazım.

Öncelikle;

  • Olmazsa olmazlarınızdan biri su içmek olsun!

  • Sigara içmekten, yağlı ve karışık yemekten kaçının!

  • Güneşe çok fazla maruz kalmamaya çalışın.

Bunun dışında doğru ürünleri kullanır ve sağlıklı beslenmeyi sürdürürsek daha esnek ve genç bir cilde sahip olabiliriz. Özellikle bazı yiyeceklerin hücre yenileme sürecince etkili vitamin ve makro besinler içerdiğini göz önüne almak lazım.

Çok az kişi cildini genç tutmak ve yaşlanmayla mücadele etmek için bu lezzetli yiyecekleri yer!

Kuruyemişler, güçlü bir antioksidan güce sahip olmasının yanı sıra dehidrasyona karşı koyar. Ceviz, fındık, antep fıstığı, badem omega 3 ve 6, B ve E vitaminleri, mineral tuzlar ve lifler açısından zengindir. Vejeteryanlar çölyak hastaları için de uygun olan bu kuruyemişler, kuru ciltle savaşmaya ve vücudu sağlıklı tutmaya yardımcı olur.

kuruyemis.jpg

Cildi daha elastik tutmak için yararlı olan diğer besinler ise tohumlardır. Omega 6 açısından zengin chia tohumu, keten tohumu, hücre yenilenmesini teşvik ederek yaşlanma belirtilerine karşı koyar.

2021/08/29/keten-tohumu.jpg

Yaşlanan ve görünümü bozan mat bir cilde sahip olmamak için sızma zeytinyağı mükemmel sonuçlar almanıza yardımcı olur. Zengin doymamış yağlar, E, K vitaminleri ve potasyum ve kalsiyum gibi çeşitli mineraller sayesinde serbest radikallerle de savaşır.

zeytinyagi.jpg

Uskumru, sardalye, hamsi cilt harika yiyeceklerdir. Haftada bir kaç kez balık tüketmek cilt sağlığı için mucize etkiler gösterecektir.

Cildi genç tutmak ve yaşlanmayı önlemek için kuş üzümü, ananas , kavun, üzüm, narenciye gibi bazı lezzetli meyveleri mutlaka tüketin. Bu meyveler, içerisindeki A, C, E vitaminleri sayesinde doğal yenileyici görevi görür. Cildi daha pürüzsüz hale getirmek için, beslenmenize ıspanak, biber, domates, havuç gibi karotenoid içeren tüm sebzeleri de ekleyebiliriz. Bu sebzeler cildi nemli tutarak kurumasını engelleyecektir.

Kaynak: proiezionidiborsa

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler