Cilt tipiniz hakkında ne biliyorsunuz?

Cilt tipiniz hakkında ne biliyorsunuz?
Cilt bakımına başlamadan önce cildinizin tipini bilmeniz doğru uygulamayı yapmanız için gereken bir ön koşuldur. Bu haberimize size cilt tipinizi belirleyebilmeniz için birkaç ufak bilgi vereceğiz

Kırışıklıklar veya diğer cilt sorunları için endişelenmenize gerek kalmadan her zaman kusursuz görünmeyi kim istemez ki! Ne yazık ki, böyle bir dünya yok. Eğer sürekli güzel görünmek istiyorsanız, cilt tipinizi ve cilt tipinize özgü gereksinimleri bilip bu gereksinimlere göre günlük cilt bakımı yapmanız gerekir.

CİLT TİPİNİZİ NASIL BELİRLEYEBİLİRSİNİZ?

Cilt bakımı için araştırmalar yaptınız ama normal ciltler için şöyle, karma ciltler için böyle gibi ifadelere rastladınız ama bunların tam olarak neyi ifade ettiğini bilmiyor musunuz? veya cilt tipiniz hakkında kafanız mı karştı? İşte sizi aydınlatacak cilt tipini belirleme ip uçları:

Normal Cilt: Bu cilt tipi dengeli bir yapıya sahiptir. Ne çok yağlı ne de çok kurudur. Ayrıca aşırı derecede hassas değildir. Yapılan uygulamalara karşı olumsuz tepkiler vermez.

Yağlı Cilt: T bölgeniz parlak ve yağlıysa, yağlı cilde sahip olabilirsiniz. Yağlı cilt, fazla yağ üreten büyük yağ bezlerine sahip olma eğilimindedir. Aynı zamanda sık sık sivilcelenme eğilimindedir.

Kuru Cilt: Cildiniz özellikle yıkadıktan sonra gergin bir yapıya bürünüyor ve kaşıntılanma hissediyorsanız cildiniz kuru demektir. Bu tür ciltler maalesef erken yaşlanmaya eğilimlidir.

Karma Cilt: T bölgeniz yağlıysa ve yanaklar ve yüzün geri kalanı kuruysa, karma cildiniz vardır.

Hassas Cilt: Cildiniz herhangi bir ürüne tepki veriyorsa ve kolayca tahriş oluyorsa (özellikle güneşe maruz kaldıktan sonra), bu sizin hassas bir cilde sahip olduğunuzu gösterir.

T bölgesi, alın, burun ve çeneyi kapsayan bölgedir

Foto: Ashley Byrd on Unsplash 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler