Cildinizi Sıkılaştırmak İçin Kullanabileceğiniz En Etkili 10 Bitkisel Yağ

Cildinizi Sıkılaştırmak İçin Kullanabileceğiniz En Etkili 10 Bitkisel Yağ
Yaş ilerledikçe cildiniz bozulmaya ve elastikiyetini kaybetmeye başlar. Bu doğal bir süreç olmasına rağmen yüz, alın, göz ve ağız çevresindeki kırışıklıklar ve ince çizgiler sizi rahatsız eder. Bugün sizlere genç ve sağlıklı cilde sahip olmak için kullanabileceğiniz uçucu yağları araştırdık.

Uçucu yağlar; sarkma ve kırışıklık gibi cilt sorunlarını tamamen ortadan kaldırmayabilir, ancak görünümlerini azaltmaya yardımcı olurlar.

Esansiyel yağların, yaşlanmayı geciktirme, gençleştirme ve cilt hücresi yenilenmesi gibi birçok fayda sağladıkları için cilt sıkılaştırmada sıklıkla kullanılır.

İşte Cilt Sıkılaştırmada Kullanılabileceğiniz En Etkili 10 Uçucu Yağ

yag.jpg

1. Lavanta Yağı

Lavanta yağı; anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri nedeniyle cildi canlandırmada çok etkilidir. Hoş kokusundan dolayı stresi azaltıcı, uykuya yardımcı olması gibi pek çok faydası da vardır.

1 yemek kaşığı lavanta yağına, 3-4 damla kuşburnu tohumu yağını damlatıp kullanabilirsiniz.

2. Sardunya Yağı

Sardunya yağı; cilt sıkılaştırma, kolajeni onarma ve kırışıklıkların görünümünü azaltmak için cildinizin elastikiyetini iyileştirmede en iyi esansiyel yağlardan biri olarak kabul edilir. Bu kırışıklıkların ve ince çizgilerin azalmasına yol açar ve cilde parlak bir görünüm kazandırır.

1 yemek kaşığı argan yağına 3-4 damla sardunya yağını karıştırıp kullanabilirsiniz.

3. Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı; antiseptik ve antienflamatuar özelliği sayesinde özellikle yağlı ve akneye meyilli ciltlerin tedavisine kullanılır.

1 yemek kaşığı çay ağacı yağını 5-6 damla su, 4 damla elma sirkesi ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

4. Biberiye Yağı

Biberiye yağı; ölü veya cansız cildi canlandırmada çok etkilidir.

5 damla biberiye yağını 5 damla rezene yağı, 5 damla limon yağı, 1 yemek kaşığı taşıyıcı yağ ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

5. Limon Yağı

Limon yağı gevşek cildi sıkılaştıran en iyi esansiyel yağlardan biri olarak kabul edilir. İnce çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerini ve diğer benzer cilt sorunlarını önlemeye yardımcı olur.

1 yemek kaşığı limon yağını, 4 damla komedojenik olmayan yağ ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

limon.jpg

6. Selvi Yağı

Selvi yağı , özellikle badem tohumu yağı veya üzüm çekirdeği yağı gibi komedojenik olmayan bir taşıyıcı yağ ile birlikte kullanıldığında, yüzü sıkılaştırmak için mükemmel bir esansiyel yağdır. Aynı zamanda cilt dokusunun yapısının güçlenmesine yardım eder.

1 yemek kaşığı Selvi yağını, 4-5 damla Jojoba yağı veya hindistancevizi yağı ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

7. Badem Yağı

Badem yağı , cilt hücrelerinde moleküler hasarı önlemek için serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan D vitamini gibi antioksidanlar açısından zengin olduğu bilinmektedir.

1 yemek kaşığı Badem yağını, 4-5 damla lavanta, çay ağacı veya sardunya yağı ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

8. Üzüm çekirdeği yağı

Üzüm çekirdeği yağı , cildi sıkılaştırmak için kullanılan yağlardan biridir. Cildi sıkılaştırırken çatlakların görünümünü de azaltır. Ayrıca sağlıklı bir cilt bariyeri için cildinizdeki yağ ve su miktarını yönetmeye yardımcı olan cilt dengeleme özelliklerine sahiptir .

2 yemek kaşığı Üzüm çekirdeği yağı, 1 yemek kaşığı Kuşburnu tohumu yağını, 4 damla lavanta yağını, 4 damla buhur yağını ve 4 damla sardunya yağını karıştırıp kullanabilirsiniz.

9. Sandal Ağacı Yağı

Sandal ağacı yağı , rahatlatıcı kokusuyla bilinir ve çoğunlukla aromaterapi için kullanılır. Bununla birlikte, sandal ağacı kırışıklıkların görünümünü azaltmada önemli olan cilt hücrelerinin büyümesini desteklemeye yardımcı olur. Bu uçucu yağ, onarıcı özellikleri nedeniyle tüm cilt tipleri için idealdir.

3 damla sandal ağacı yağı, 2damla lavanta yağı, 1 damla ardıç meyvesi yağı v 1 damla atla sedir ağacı yağını karıştırıp kullanabilirsiniz.

10. Yasemin Yağı

Yasemin yağı , cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olan harika bir yağdır. Aromaterapi uygulamalarında sıkça kullanılır. Bol miktarda doğal antimikrobiyal özellik taşıdığı için de harika bir dezenfektantır.1 yemek kaşığı yasemin yağı, 4-5 damla tatlı badem yağını karıştırıp kullanabilirsiniz. 2 günde 1 defa uygulanan bu yasemin yağı ile daha sıkı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Cilt Sıkılaştırma İçin Uçucu Yağlar Nasıl Uygulanır?

Cildinizde herhangi bir olumsuz reaksiyonu önlemek için her zaman esansiyel yağı bir taşıyıcı yağ ile karıştırın. En iyi sonuç için günde 2 kez düzenli kullanın. Hatırlatmakta fayda var: Önemli olan yaşlanma belirtileri ortaya çıkmadan önlemektir. Belirtileri ne kadar erken fark edip tedaviye başlarsanız o kadar iyi olur. Bu nedenle, cilt elastikiyetini artırmak için esansiyel yağları kullanmaya başlamanın en iyi zamanı 20'li yaşlardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler