Cildiniz mi Soluk Saçlarınız mı Dökülüyor? Belki de Nedeni Demir Eksikliği

Cildiniz mi Soluk Saçlarınız mı Dökülüyor? Belki de Nedeni Demir Eksikliği
Hepimiz biliyoruz ki sağlıklı beslenme saç ve cilt sağlığımızı direk etkiliyor. Sağlıklı saçlara, pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olmayı hepimiz istiyoruz. Ama saç dökülmesi, cilt rengimizin soluk görünmesi, cildimizde kuruluk, çabuk kırılan tırkaklar gibi pek çok cilt sorununu çoğumuz yaşıyoruz. Araştırmalar stres gibi pek çok faktörün bu problemlere sebep olabileceğini söylüyor. Peki ya demir eksikliğimiz varsa?

Demir eksikliği özellikle gebelik, emzirme dönemi, ergenlik döneminde daha çok görülür. Demiri vücut üretemediğinden, demir açısından zengin besinler tüketmek eya demir eksikliği tedavisi için doktora danışmak gerekir.

Gelin demir eksikliğinin cildinize ve saçınıza neler yapabileceğine bir göz atalım.

Koyu Halkalar

Demir vücutta kan üretimi için olmazsa olmazdır. Demir eksikliği, daha az kırmızı kan hücresi anlamına geldiği için cilt dokularına yeterli oksijen ulaşmadığını gösterir.. Bu durum da göz çevresindeki cildin koyulaşmasına neden olabilir.

Kaşıntılı Cilt

Demir eksikliği, kaşıntılı cilde sebep olabilir. Yapılan araştırmalar demir eksikliğinin egzama semptomları ile ilişkili olabileceğini gösteriyor.

Saç dökülmesi

Hemoglobin, saç büyümesini uyaran hücreler de dahil olmak üzere vücudun hücrelerine oksijen taşımaktan sorumludur. Kanda yeteri kadar hemoglobin bulunmaması ise demir eksikliğine bağlıdır. Demir eksikliğiniz varsa saçınız mat görünebilir ve saçlarınız dökülebilir.

Bu problemlerdden herhangi birini yaşıyorsanız, en kısa sürede doktorunuza danışın. Demir eksikliğiniz varsa doktorunuz uygun tedavi uygulayacaktır. Bununla birlikte, beslenmenize fındık, mercimek, fasulye, ıspanak ve kepekli tahıllar demir açısından zengin besinler ekleyerek demir eksikliği riskini önleyebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler