Güzelliğin Sırrı Chia Tohumu Yağında Saklı! İşte Chia Tohumu Yağının Şaşırtan Faydaları

Güzelliğin Sırrı Chia Tohumu Yağında Saklı! İşte Chia Tohumu Yağının Şaşırtan Faydaları
Sağlıklı, pürüzsüz, bebek gibi bir cilde sahip olmak herkesin hayali. Chia tohumu yağı da bu hayali gerçekleştirmek için öne çıkanlardan. İşte chia tohumu yağının faydaları ve yapılabilecek cilt maskesi tarifleri

Chia tohumu son zamanlarda oldukça popüler. Diyetisyenlerin, beslenme uzmanlarının sayfalarında pek çok sağlıklı tarifte karşımıza çıkıyor.

Peki chia tohumunun yıldızı neden bu kadar parladı?

Omega-3 zengini olması, portakaldan daha fazla C vitamini içermesi, ıspanaktan daha fazla demir olması, antioksidan bakımından zengin olması, lif içeriğinin yüksek olması, fosfor ve mangenez içermesi, glütensiz olması ve iyi bir kalsiyum kaynağı olmasından dolayı chia tohumu uzmanlar tarafından sıklıkla öneriliyor.

Peki mucize olarak görülen chia tohumu yağının cilt için faydaları neler?

Mynet'in haberine göre "Chia tohumunun ciltte yarattığı mucizenin kaynağı, suyu hapsedebilme özelliği. Kendi ağırlığından tam 12 kat fazla su emiyor. Chia, cildin nemini koruyabilmesi için bulunmaz bir zenginlik sağlıyor.". Biz de sizler için bu konuyu detaylı bir şekilde araştırdık ve stylecraze.com sitesini baz alarak faydalı bir içerik hazırladık.

1. Erken Cilt Yaşlanmasını Önler

Chia tohumu yağı, alfa-linolenik asit gibi omega-3 yağ asitleri ve linoleik asit gibi omega-6 yağ asitleri bakımından zengindir. Ayrıca oleik ve stearik asitler gibi diğer sağlıklı yağları da içerir. cilt sağlığını destekleyen A vitamini zengini chia tohumu yağı, içerisindeki antioksidanlar sayesinde erken yaşlanma belirtilerini tersine çevirebilir ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilir.

2. Kuru Cildi Derinden Nemlendirir

Yapılan araştırmalarda chia tohumu yağının cildi nemlendirdiği ve cilt kaşıntılarını hafiflettiği ortaya çıkmıştır. Duştan hemen sonra chia yağını uygulayarak cildin yeterince nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

3. Serbest Radikal Hasara Karşı Korur

Chia tohumu yağı; kafeik asit, mirisetin, kuersetin ve rosmarinik asit gibi güçlü antioksidanlarla yüklüdür. Bu biyoaktif bileşenler, serbest radikalleri nötralize edebilir ve cildi oksidatif stresten korur. Chia tohumu yağı ayrıca UVA ve UVB radyasyonu ve kirliliği gibi çevresel saldırganlara karşı koruma sağlar.

4. Cilt Enflamasyonunu Rahatlatabilir

Sürekli cilt iltihabı problemi yaşıyorsanız chia tohumu yağı sizin için mükemmel olabilir. Yapılan çalışmalar, chia tohumu yağı içerisindeki linoleik asit asidin cilt iltihabı ile karakterize atopik dermatit semptomlarını da hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Chia tohumu yağı ile evde maskeler hazırlayabilirsiniz. Düzenli kullanımında etkisini sadece siz değil etrafınızdaki kişilerde hemen farkedecek.

Canlandırıcı Yüz Maskesi

Bu maske cilt renginizi açabilir ve sizi daha genç hissettirebilir. Chia ve hindistancevizi yağı cildinizi derinlemesine nemlendirirken limon ise ferahlatıcı bir dokunuş katacaktır.

İhtiyacınız olanlar;

  • 2 yemek kaşığı chia tohumu yağı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yüzünüze ve boynunuza ince bir tabaka halinde uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle masaj yapın. Daha sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.

Nemlendirici Serum

Bu serum, cildinizi kısa sürede tazeler ve nemlendirir. Bir sprey şişesinde saklayıp ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz.

İhtiyacınız olanlar;

  • 3 yemek kaşığı chia tohumu yağı
  • 1 E vitamini kapsülü
  • 2 yemek kaşığı aloe vera jeli
  • Yarım su bardağı gül suyu
  • En sevdiğiniz uçucu yağdan birkaç damla

Tüm malzemeleri bir sprey şişesine aktarın homojen bir hal alana kadar çalkalayın. Cildinize direk püskürttüğünüzde etkisini hissecek ve yanınızdan hiç ayırmak istemeyeceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler