Kırışıklıkları Silgi Gibi Siliyor! İşte Havuçlu Kırışıklık Maskesi Tarifi

Kırışıklıkları Silgi Gibi Siliyor! İşte Havuçlu Kırışıklık Maskesi Tarifi
Herkesin bilmesi gereken kırışıklık maskesinin förmülünü Suna Dumankaya açıkladı. Deneyenler faydasına şaşırıyor. Üstelik hem uygun maliyetli hem çok etkili. İşte havuçlu kırışıklık maskesi tarifi...

Yaş ilerledikçe kırışıklık ve ince çizgiler herkesin derdi oluyor. Yaşam şartları, kötü beslenme, yorgunluk, stres, sigara gibi faktörler de eklendi mi cilt istenmeyen bir hale dönüşebiliyor. Bu durumda pahalı kozmetik ürünlerine başvurmak yerine evde hem daha uygun fiyata hem de temiz içerikli ürün hazırlayarak kırışıklıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Ekranlarda görmeye alışık olduğumuz Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya yine harika bir tarifi bizlerle paylaştı. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu maske tarifi gerçekten işe yarıyor.

Maskemizde kullanacağımız malzemeler tam bir şifa deposu!

Havucun içerisinde bulunan A vitamini cildi yeniler ve onarır. Ayrıca kırışıklıkların da giderilmesini sağlar. Hindistan cevizi yağı ise kırışıklıkları gidermek ve cildi nemlendirmek için mükemmel bir yağdır. Bununla birlikte piyasadaki kırışıklık kremlerine baktığımızda en pahalı kremlerde bile shea yağı olduğunu görüyoruz.

Sözü fazla uzatmadan maske tarifine geçelim. İşte Suna Dumankaya'dan bebek gibi cilt için kırşıklık giderici havuç maskesi tarifi

Gerekli Malzemeler:

✔️ 1 adet orta boy havuç
✔️ 1 çorba kaşığı shea yağı
✔️ 2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

Kırşıklık Giderici Havuç Maskesinin Hazırlanışı:

Havucu güzelce yıkayıp rendeleyin. Küçük bir tavaya rendelediğiniz havucu, shea yağını ve hindistancevizi yağını alıp ocağın altını yakın. Tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kısık ateşte havucun renginin çıkıp karamelize olmasını sağlayın. Ortalama 6-7 dakika da hazır oluyor. Daha sonra ocağın altını kapatıp ılımaya bırakın. Bu süreçte ara ara karıştırın. Havuç soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla süzüp uygun bir küçük şişeye koyun. Harika kreminiz hazır.

Kalan posayı sakın ziyan etmeyin. Yoğurtla karıştırıp afiyetle yiyebilirsiniz. Unutmayın güzel bir cilt sadece dıştan bakım yaparak olmaz, yediklerinize de dikkat etmeniz gerekir.

Peki Bu Havuç Maskesini Nasıl ve Ne Zaman Uygulayalım?

Bu maskeyi kesinlikle gündüz kullanmayın. Akşam yemekten sonra ya da yatmadan yarım saat önce elinize, yüzünüze, boynunuza güzelce sürün.

Bu maskeden en iyi verimi almak için mutlaka düzenli uygulayın.

❤️ Siz de bu maske tarifini deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler