Bebek Gibi Cilt Hayal Olmasın! Daha İyi Bir Cilde Sahip Olmak İçin Vazgeçmeniz Gereken Tek Besin

Bebek Gibi Cilt Hayal Olmasın! Daha İyi Bir Cilde Sahip Olmak İçin Vazgeçmeniz Gereken Tek Besin
Parlak, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için sağlıklı beslenmek önemli. Kötü beslenme alışkanlıkları cildi sandığınızdan daha fazla etkiliyor. Bugün sizler için daha iyi bir cilt için vazgeçmeniz gereken besini araştırdık. Gelin bakalım araştırmalar ne diyor?

Cilt sorunları; stres, makyaj yaptıktan sonra cildi temizlemeden uyumak, hormanal dengesizlik gibi pek çok sorundan kaynaklı olabilir. Bunlardan daha da öncelikli olan etken ise yediğiniz yiyeceklerdir. Tahmin edebileceğiniz gibi en büyük düşman ise ŞEKER'dir.

Peki şekerden başka ne olabilir?

Yapılan çalışmalar, süt ürünlerinin insülin seviyelerini yükseltebileceğini ve bunun da akneyi etkileyebilecek sebum (yağlı bir salgı) üreten hormonların üretimini artırdığını gösteriyor.

Akne problemi olanların %85'inin süt tüketimini azaltarak daha gerilediği gözlemlenmiş.

Peki süt mü şeker mi?

Son yıllarda süt ile ilgili çok fazla araştırma yapılıyor. Bunlardan biri de sütün sistemik iltihaplanmaya neden olabileceği, baş ağrısı, düşük bağışıklık, sindirim sıkıntısı , hafıza sorunları, insülin direnci, burun tıkanıklığı, ruh hali gibi sağlık sorunlarına neden olduğu...

Süt ürünlerini keserseniz ne yapmanız gerekir?

Çocukluğumuzdan beri sütün vücuda iyi geldiğinin kafamıza kazınmasının bir nedeni, B vitaminleri, K vitamini, protein ve kalsiyum gibi bazı önemli besinleri içermesidir.

Gerçek şu ki, süt ürünlerinde bulunan besinlerin çoğunu diğer kaynaklardan alabilirsiniz. Örneğin, kalsiyum osteoporozu önlemek için gerekliyken , yapraklı yeşillikler ve diğer gıdalarda kalsiyum alabilirsiniz.

Bunu duyduktan sonra hala inek sütünden vazgeçmeyi reddediyorsanız, en azından otla beslenen ineklerin sütünü seçin, ki bu araştırmalar besinsel olarak daha üstün olduğunu göstermiştir .

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için süt ürünlerini bırakmanız isterseniz endişelenmeyin badem, yulaf sütü gibi farklı alternatifler var.

Unutmadan uzmanlar sağlıklı bir cilt için sofralarınızdan kırmızı dolma biber, ceviz, ıspanak, kereviz, somon, yumurta, kuru fasülye, domates, havuç, papaya, bitter çikolatayı eksik etmemeniz gerektiğiniz söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler