Halk sağlığı uzmanı Dr. Murat Erkan'dan kritik soru! Ameliyatlar nasıl yapılacak?

Halk sağlığı uzmanı Dr. Murat Erkan'dan kritik soru! Ameliyatlar nasıl yapılacak?
Samsun Tabip Odası Başkanı halk sağlığı uzmanı Dr. Murat Erkan kritik bir soru sordu : Ameliyatları kim yapacak?

Koronavirüs Salgını Sürerken Dikkat Çeken bir açıklama var:Samsun Tabip Odası Başkanı ve aynı zamanda  halk sağlığı uzmanı olan Dr. Murat Erkan, salgınla mücadele edildiği günümüzde hastanelerde ameliyatların durdurulmuş olmasının yurttaşı mağdur ettiğini belirterek acil planlama yapılması gerektiğine dikkat çekti:

Konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamalarda dikkat çeken tespitlerde bulunan Dr Murat Erkan şöyle konuştu:

“Bu durum ileride toplum sağlığı anlamında ciddi sorunları beraberinde getirecek. Sorumluları Tabip Odası Başkanı olarak uyarıyorum. Vatandaşın sağlık hakkı kendisine tanınmalı” 

 “Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi ve Gazi Hastanesi, pandemi hastanesi ilan edildi. Ameliyat olacak vatandaş mecbur özel hastaneye giderek tedavi oluyor. Vatandaş zaten zorda. Bir de maliyetle karşılaşıyor. Samsun’da pandemi ile mücadelede bir plansızlık var. Bu durum sorumlular tarafından göz önünde bulundurulmalı” 

“Kurallar koyuluyor güzel. Ancak ‘salgını kontrol altına aldık, sönüyor’ tarzındaki açıklamalar çok tehlikelidir. Vatandaşlarımız bu tür söylemler üzerine rahat davranabiliyor. Bu bir salgındır. Tüm dünyada nasıl mücadele ediliyorsa, o şekilde mücadele edilmeli. Samsun’da mesela koronavirüsü vatandaşların dikkate almadıklarını görüyorum. Samsun Valisi, radikal kararlar almalı. Kendisine çağrı yapıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler