Dr. Serdar Savaş bu bizim son şansımız dedi ve uyardı!

Dr. Serdar Savaş bu bizim son şansımız dedi ve uyardı!
Sokağa çıkma yasağının bu gece itibariyle son vermesi üzerine sosyal medyada dolaşan bir görüntü olay oldu : Dr Serdar Savaş yasağın en az 14 gün olmasını istiyor..

Sağlık Haberciniz - Özel - Cuma günü ilan edilen Sokağa Çıkma yasağı bugün sona erdi. Ancak Cuma günü yaşanan o görüntüler bir çok doktoru endişelendirdi.

Vatandaşların mesafe kuralına uymadan tıkış tıkış marketlere dolması pazarlara akın etmesi tepki çeken görüntülere neden olmuştu.

Dünyada salgının yayılmaması için insanlara yakın temasta bulunmayın kalabalık ortamlardan uzak durun uyarısı yapılırken Türkiye'de yaşanan o görüntüler büyük endişe yaratırken Dr Serdar Savaş sosyal medya hesabı üzerinden bir video çekerek yetkililere seslendi.

YASAK 14 GÜN OLMALI

'Birkaç saat önce sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve bunun arkasından insanlarımız marketlerde, manavlarda, pazar yerlerinde ve fırınlarda bir araya geldiler. Çoğu maskesiz olarak. Şimdi evlerinde bu aldıkları mikropları birbirlerine daha fazla bulaştıracaklar diyen Dr Serdar Savaş'ın çağrısı şu şekilde :

 Saygıdeğer devlet büyükleri, sayın bilim kurulu üyeleri, saygıdeğer Sağlık Bakanımız ve bütün karar vericiler lütfen bu sokağa çıkma yasağını 14 gün uzatıp ve bu sırada çalışmaları evlerde arama tarama test çalışmalarını ciddiyetle uygulayacak organizasyon yapsınlar. Bu bizim son şansımız olacaktır."

Dr Serdar Savaş'ın yasağın açıklandığı Cuma günü çekmiş olduğu anlaşılan video bu şekilde olurken bu çağrı ne yazık ki yetkililere ulaştırılamadı. Ve yasak bu gece itibariyle sona erdi.

Önümüzdeki hafta sonu için herhangi bir yasak kararı alınacak mı alınmayacak mı henüz net bir bilgi yok.

Gelişmeler oldukça Sağlık Haberciniz olarak sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler