Bilim İnsanlarından Korkutan Açıklama! Yeni Salgınlar daha kötü olacak

Bilim İnsanlarından Korkutan Açıklama! Yeni Salgınlar daha kötü olacak
Bilim insanları salgınların Sorumlusunun insanlar olduğunu belirterek çözüm konusunda insanlara düşen görevleri açıkladı:

Dört bilim insanı tarafından yazılan makalede koronavirüs sonrası yaşama karşı uyarılar yapıldı.

Bilim insanları yaşam şeklinin olduğu gibi devam etmesi halinde koronavirüs salgınının son olmayacağını söyledi.


 
NTV'nin aktardığına göre; araştırmacılar gelecekte yaşanacak yeni pandemilerin daha kötü olacağını ve çok daha hızlı yayılacağını belirtiyor.

"Koronavirüs salgınından sorumlu tek bir tür var; o da biziz" ifadelerini kullanan araştırmacılar bu salgının fırsat haline gelebileceği vurgusunu yaptı.

Josef Settele, Sandra Diaz, Eduardo Brondizio, Peter Daszak tarafından yayımlanan makalede, "Önümüzde hem şimdiki salgın krizini yenip hem de gelecek için adımlar atmak için imkan bulunuyor" denildi.

Araştırmaya göre ormanların hızla yokedilmesi, tarım alanlarının kontrolsüz bir şekilde genişlemesi ve aşırı derecede tarım uygulamaları, madencilik ve altyapı çalışmalarındaki hızlanma, vahşi hayata yapılan müdahaleler Dünya üzerinde bir fırtına etkisi yarattı.
 
Bu yaşanan gelişmeler nedeniyle doğal yaşamd
aki hastalıklar insanların yaşam alanlarına taşınıyor. Başka bir ifadeyle insanlar doğal yaşam alanlarına müdahale ederken oradaki hastalıklarla karşılaşıyor.

NELER YAPILMALI?
Makalede 1,7 milyon bilinmeyen virüsün memeli hayvanlar ve su kuşlarının arasında yaşadıklarını tahmini yapılıyor. Makalede daha iyi bir gelecek için öneriler de sıralanıyor. Araştırmacılara göre, çevreyi koruyan yasalar güçlendirilmeli ve uygulanmalı.

İnsan sağlığının hayvanlar, bitkiler ve çevreyle alakalı olduğu gözönünde bulundurulmalı ve "Tek sağlık" uygulamasına geçilmeli. Yani sadece insanların kısa dönem ihtiyaçlarına yönelik adımlar atılmamalı.

Düşük gelirli ülkelerde sağlık sistemlerine yardım yapılmalı. Uluslararası finansal, teknolojik ve bilgi yardımları risk bölgelerine aktarılmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler