Aşı Konusunda Dünyayı Sevindirecek Gelişme - Havalara Fırlayacağız

Aşı Konusunda Dünyayı Sevindirecek Gelişme - Havalara Fırlayacağız
Hacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü'nde aşı çalışmaları tüm hızıyla sürerken dikkat çeken bir bilgi geldi:

Dünyanın bir çok ülkesinde Bilim İnsanları Koronavirüse karşı aşı çalışmalarını hızla sürdürürken dikkat çeken bir bilgi de Hacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü'nden geldi.

Habertürk yazarı Yasemin Güneri, "Enstitü’den önümüzdeki haftalarda havalara fırlayacağımız haberler alacağız" iddiasında bulundu.

Habertürk yazarı Yasemin Güneri'nin uyarısı şu şekilde:

Korona yüzünden hayatın bir türlü normale dönemediği dünyada gözler, aşının hangi ülke tarafından ve ne zaman bulunacağına çevrildi.

İngiltere’den ilk haber geldi. Ancak, aşının test aşamalarını geçip satış aşamasına gelmesi için yaklaşık 7 aylık bir zamanın daha geçmesi gerektiği söyleniyor.

Tüm gözler İngiltere’ye çevrilmişken, sessiz sedasız, tweet atmadan ve şov yapmadan çalışmalarını yürüten bilim insanlarımızın aşı konusunda çok iyi yol aldıkları duyumunu aldım.

Hacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü, Türkiye’de aşı alanında hizmet veren tek enstitü. Hıfzısıhha Enstitüsü’nün kapanmasının ardından kurulan Enstitü’de görev yapan bilim insanları sosyal medyadan duyurular yapmadıkları için çalışmalarından haberdar olamıyoruz.
 
Enstitü Başkanlığını aynı zamanda Bilim Kurulu ü
yesi de olan Prof. Dr. Serhat Ünal yapıyor. Aşı alanında eğitim vermek, aşı konusunda araştırmalar yapmak üzere iki yıl önce kurulan Enstitü’den önümüzdeki haftalarda havalara fırlayacağımız haberler alacağız.

Aşı konusunda uzun zamandır çalışmalarını sessiz, sedasız yürüten Enstitü'den bilgiler sızmıyor.

Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet edin” sözünün rivayet mi, gerçek mi olduğu net değil. Ancak, bizler ileride tüm dünyadan “Beni Türk hekimlerine emanet edin” sözlerini duymaya şimdiden kendimizi hazırlayalım.

Belki, deniz turizmine ara vereceğiz. Ama önümüzdeki süreç tıp turizminin önünü açacak. Tedavi olmak için Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından insanlar gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler