Üç aylar nedir? İşte 2021 için üç aylar takvimi

Üç aylar nedir? İşte 2021 için üç aylar takvimi
Yeni yıla girdiğimiz bu günlerde üç ayların başlangıç tarihi merak konusu oldu. Bu yazımız; üç aylar nedir, üç ayların önem, yılın ilk kandili olan regaip kandili ne zaman, üç aylarda hangi kandiller var sorularınıza cevap vermektedir.

Müslümanlar için büyük önem arz eden, manevi bir mevsim olarak idrak edilen ve içerisinde çok kıymetli zaman dilimleri olan kandilleri barındıran Üç aylar ne zaman başlıyor?

Üç aylar; Müslümanlar için adeta bir rahmet iklimi olarak gelir ve gönülleri kuşatır. İslam Dini içerisinde en önemli aylar olarak bilinen ve üç aylar diye ifade edilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları, kendi içerisinde de önemli gün ve geceleri barındırmaktadır. 

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Üç aylar geldiğinde  “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir” diye dua etmişlerdir. Bizlerde Üç aylara girdiğimiz an, Peygamber Efendimiz(S.A.V.) in bu kıymetli duasını dilimizden düşürmemeliyiz.

Abdul Kadir Geylani Hazretleri “Recep ekme ayıdır, Şaban sulama ayıdır, Ramazan derleyip toplama ayıdır” buyurmuşlardır. Ömür sermayesinin tükenip gittiği zamanlarda, yaptığımız az bir ibadeti bile katlayarak karşımıza çıkaran ve Allah’ın büyük nimeti olan bu bereketli zamanları, tüm müminler sevinç ve heyecanla beklemektedir. 

Yeni bir yılın başlangıcında, takvimlerde gözler bu önemli zaman dilimlerini arar. 

PEKİ 2021 TAKVİMİNDE ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2021 yılında Recep ayının ilk günü; 13 ŞUBAT günü başlayacaktır.

Regaib Kandili 18 ŞUBAT 2021
Miraç Kandili 10 MART 2021
Berat Kandili ise 27 MART 2021 gününde idrak edilecektir.

2021 Ramazan ne zaman başlıyor? 2021 takviminde kadir gecesi hangi güne denk geliyor?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler