Turşu Yaparken Yapılan Hataya Dikkat! Üzeri Böyle Olmuşsa O Turşuyu Dökün Çünkü...

Turşu Yaparken Yapılan Hataya Dikkat! Üzeri Böyle Olmuşsa O Turşuyu Dökün Çünkü...
Turşu belki de en sevdiğimiz besin türlerinden biridir. Doğal olması için evde yapılan turşularda büyük bir tehlike var! İşte Dikkat etmeniz gerekenler

Turşu ana yemeklerin yanına yakışan iyi lezzetlerden biri. Hazır olanı da var evde yapılanı da. Açıkçası hazır olanların bazılarında katkı maddeleri kullanıldığı belirtiliyor. Bu yüzden aylarca bozulmuyorlar.

Ancak evde yapılan turşularda bazı tehlikeler var. Doğal olsun diye evde yaptığınız turşunun sağlıklı olduğuna inanıp tüketebilirsiniz bunda hiç sakınca yok.

En mantıklı olanı da bu zaten. Turşuyu da sirkeyi de evde yapmak. Ancak evde yapılan turşularda görülmeyen bir tehlike var.

Bu tehlikeye dikkat etmediğimiz zaman yaptığımız turşu bağırsaklarımızı bozabilir ishal gibi rahatsızlıklara yol açabilir.

Mide rahatsızlığına da yol açarak aynı zamanda zehirlenmeye yol açabilir.

Turşu evde yapıldığı zaman ideal bekletme süresi yaklaşık 6 haftadır. Sebze veya meyveleriniz mayalanmaya başladıktan sonra turşunun üst kısmında oluşan beyaz tabakanın iyi takip edilmesi ve görüldüğü anda hemen boşaltılması gerekiyor. Eğer bu tabaka alınmazsa turşu da küf oluşacak ve turşu bozulacaktır.

Bu turşuyu yemeniz durumunda ise sağlığınıza zarar verecektir! Bu önemli uyarıyı arkadaşlarınızla paylaşmayı sakın ihmal etmeyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler