Tül perdeleri nasıl beyazlatabilirim diyorsanız bu yöntemleri mutlaka deneyin

Tül perdeleri nasıl beyazlatabilirim diyorsanız bu yöntemleri mutlaka deneyin
Perdeler hiç şüphesiz evleri güzelleştiren aksesuarların başında gelir ve ne yazık ki zamanla ilk günkü beyazlıklarını kaybederek gri bir renge dönüşür. Ayrıca sigara dumanı, lekeler ve tozlar perdelerinizin sararmasına neden olur. Bu nedenle çoğu zaman yıkanan perdelerde istenilen beyazlığı elde etmek bir hayli güçleşir. Peki sararan tül perdeleri kar gibi bembeyaz yapmak mümkün mü, püf noktaları nedir? İşte tüm merak edilen soruların cevabını yazımızda detayları ile bulabilirsiniz.

TÜL PERDELERİ BEMBEYAZ YAPACAK YÖNTEMLER 
perde-yikama-detay-1.jpg

ŞEKER MUCİZESİ 

Hemen hemen her evde bulunan toz şekerin tül perdelerinizi nasıl beyazlattığına inanamayacaksınız. Perdenizi her zaman yıkadığınız ayarda çamaşır makinasına yerleştirin ve üzerine 2 tepeleme tatlı kaşığı toz şeker veya 2-3 adet küp şeker dökün. Ardından makinenizi çalıştırın sonuca siz de şaşıracaksınız. Burada dikkat etmeniz gereken şekeri makinenin deterjan gözüne değil direkt perdelerin üzerine dökeceksiniz.

DOĞAL YÖNTEM SİRKE 

Birçok kullanım alanı olan sirke perdelerin temiz bir şekilde yıkanmasında da etkisini gösteriyor. Makinenizin deterjan gözüne ekleyeceğiniz bir ölçü sirke perdenizin bembeyaz ve yumuşacık olmasına yardımcı olur. Burada şunu hatırlatmakta da fayda var: Perdenizin kumaşı keten ise sirkeyi kesinlikle kullanmayın.

KARBONAT

Genellikle evlerimizde bulunan ve sirke gibi birçok alanda kullanılan karbonat, perdeleri beyazlatmada oldukça etkili bir başka yöntem. Perdenizi makinaya yerleştirdikten sonra deterjan gözüne koyduğunuz 2 çorba kaşığı kadar karbonatın perdenizi nasıl bembeyaz yaptığını göreceksiniz.  

BULAŞIK MAKİNESİ DETERJANI

Bu yöntem ev hanımları tarafından sık sık tercih ediliyor. Perdeleri makineye yerleştirmeden 1 adet bulaşık makinesi tabletini çamaşır makinesinin zeminine koyun ve üzerine perdeleri yerleştirerek her zamanki ayarında yıkayın. Zemine koyma sebebiniz tabletin perdeye yapışmasını önlemek olacak. Bu yöntem de en az şeker kadar etkili ve perdelerinizi bembeyaz yapacak. Küçük bir not: Bulaşık makinesi deterjanlarının kireçleri çözme özelliği olması dolayısıyla yıkama esnasında çamaşır makinesindeki kireçlerin çözünerek perdeye yapışma ihtimali olduğunu unutmamak gerekir. 
perde-yikama-detay-2.jpg

BİR DİĞER DOĞAL YÖNTEM KAYA TUZU

Tül perdeleri beyazlatmanın doğal yollarından bir diğeri ise kaya tuzu. Özellikle inatçı lekelerle başa çıkmada oldukça etkili. Bunun için tüllerinizi bir gece önceden içinde kaya tuzu bulunan suda bekletip ertesi gün her zamanki ayarında yıkayın. Bir perde için yaklaşık 4 yemek kaşığı kadar kaya tuzu kullanmak yeterli olacak.

TÜL PERDE HANGİ PROGRAMDA YIKANIR?

  • Perdeler çamaşır makinasının hassas programında yıkanmalı.  
  • Hassas programları olmayan makinelerde sentetik programı tercih edilmeli. 
  • Tül perdeler hassas bir kumaşa sahip olduklarından dolayı daima düşük sıcaklıkta yıkanmalı. Perdelerin deforme olmaması için makinede 30 derece sıcaklık ve 400 devirde yıkanması tavsiye edilir. Eğer perdeniz olduğundan çok daha fazla kirlenmişse 40 derece sıcaklıkta yıkayabilirsiniz.
  • Eğer elde yıkama yöntemi tercih edilecekse sıcak su kullanmanız tavsiye edilmez.

TÜL PERDELERİ YIKARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 

  • Perdelerin beyaz ve tertemiz olabilmesi için doğru metotlarla yıkanması gerekir. 
  • Perdelerin yıkama esnasında zarar görmemesi için yıkama haznesine düzgünce katlayarak koyun
  • Her odanın perdesini tek tek yıkayın.
  • Eğer çift kanatlı perde kullanıyorsanız en fazla bir çift olarak yıkamak gerekir. Hepsi bir arada yıkanan perdelerde deterjan her bölgeye etki etmeyeceğinden istenilen temizliği elde etmek mümkün olmayabilir. 
  • Perdelerinizin kırışmaması için çıkardıktan sonra hemen yıkamanız ve yıkama işlemi sonrası vakit kaybetmeden asmanız tavsiye edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler