Tembellik için en etkili ve okunduğunda sonuç alınmış dualar nelerdir?
Tembellik deyince aklımıza direk çocukların ders çalışmaması gelir.
Oysa yalnızca çocuklar değil, yetişkinler için de bu durum geçerlidir.
Hiç bir iş yapmak istemeyen, sorumluluk almayan, hatta rızkını temin etmek için bile çalışmaya yanaşmayan bir çok kimse vardır ve bu kimseler aileleri için imtihan sebebi olabilmektedir.
Bunun dışında bir de bizim kendimizden şikayetçi olduğumuz durumlar söz konusudur. Bir türlü yapmak istediğimiz işi yapamayız. Aslında tüm imkânlarımız el veriyordur fakat, adına üşenmek dediğimiz , temelinde yatan sebebin ise belki tembellik olduğu bu durum, biriken işlere, içinden çıkamadığımız durumlara yol açar.
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tembellikten Allah’a sığınmıştır. Demek ki tembellik Allah a sığınılacak kadar kötü bir durumdur. Eğer sizde bir yakınınız veya kendiniz için, tembellik durumundan şikayetçi iseniz ve bu durumdan kurtulmanın yollarını arıyorsanız, her şeyde olduğu gibi tembellik için de dua etmeyi ihmal etmemelisiniz.
Her işin başı duadır ve Rabbimiz dualarımız sayesinde bizden sıkıntıyı kaldırır. Dua ettim kabul olmadı demeden duaya sımsıkı yapışmalıyız.
Tembellik için nasıl dualar etmeliyiz ve hangi dualar etkilidir sizin için araştırarak bir araya getirdik. İşte tembellik için okunacak dualar.
Duanın Arapçası:
"Allahümme inni euzü bike minel hemmi Vel hazen. Ve euzü bile minel aczi Vel keseli Vel cübni Vel buhli ve dalaiddeyni ve ğalebetirricali."
Anlamı: "Allah’ım . Hüzünden, kederden, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borç baskısından ve insanların kahrına uğramaktan Sana sığınırım."
Tembellik için bir başka dua ise şu şekildedir:
3 gün bir bardak suya, 41 defa Yunus suresi 107. Ayeti okuyarak içmek, veya bu durumdaki kişiye içirmek son derece etkilidir.
Okunuşu:
"Ve in yemseskallâhu bidurrin fe lâ kâşife lehu illâ huve, ve in yuridke bi hayrin fe lâ râdde li fadlihi, yusîbu bihî men yeşâu min ibâdihi, ve huvel gafûrur rahîm(rahîmu)" (Yunus suresi 107. Ayet)
Anlamı:
"Ve eğer Allah, sana bir zarar (bir darlık) dokundurursa, artık onu, O’ndan (Allah’tan) başka giderecek kimse yoktur. Ve eğer sana (senin için) bir hayır isterse, o taktirde O’nun fazlını geri çevirecek kimse yoktur. O’nu kullarından dilediği kimseye isabet ettirir. Ve O; Gafûr’dur (mağfiret eden), Rahîm’dir (rahmet nurunun sahibi).
Duada önemli olan, inanarak, ihlas ve samimiyetle okumak, sonucunu Allah’a bırakmaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.