Sadece 1 tatlı kaşığı eklemek yetiyor! Salçanın küflenmemesi için bunu yapmanız yeterli

Sadece 1 tatlı kaşığı eklemek yetiyor! Salçanın küflenmemesi için bunu yapmanız yeterli
Türk mutfağının olmazsa olmazı, makarna sosundan kuru fasülye yemeğine kadar herşeye katılan salçayı küften nasıl koruyabilirsiniz, salçanın bozulmasını önlemek için neler yapabilirsiniz? İşte merak edilen soruların cevabı

Açılmış salça konservesinin küflenmemiş kısmı yenir mi? Salçanın küflenmesi nasıl engellenir? Herkesin karşılaştığı bu durumla ilgili bir takım açıklamalarımız var.

Açılmış salça konservesinin üzerinde oluşan tabakayı ve görünen küflü kısımları dikkatlice çıkarırsanız salça güvenli şekilde tüketilebilir olur mu? Üstelik tadına da baktınız ve tadıda gayet iyi. Peki bu durumda ne yapmalı? gibi sorular sıkça sorulmaktadır.

USDA ve FDA, satın aldığınız ürünlerdeki küf miktarını belirlemek için "Howard Küf Sayısı" olarak bilinen bir test kullanır. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu devlet kurumlarının belirli gıdalarda kabul edilebilir küf seviyeleri hakkında düzenlemeleri vardır. Bu nedenle, domates salçasını açtığınızda artık oksijene maruz kalarak büyüyebilen bir miktar küf olabilir.

Soğutma, küfün büyümesini yavaşlatır, ancak açık kutu buzdolabında ne kadar uzun süre kalırsa, küflenme şansı o kadar artar.

Küflerin çoğu iyi huyludur ve muhtemelen size zarar vermezler, ancak domates salçasının lezzetini kesinlikle etkileyeceklerdir. Küfler size zarar vermese de, kendinizi riske atmaktan kaçınmalısınız.

Salça kısa sürede bozulan ve küflenen bir besin. Bu yüzden salçanın küflenmemesi için bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Ancak salçadaki küfü engellemek sanıldığı kadar aslında zor değil. Hatta yapılması gerekende çok basit.

Kullanılmayan domates salçasını daha sonra kullanmak üzere güvenli bir şekilde saklamanın yollarını yayınlayan birkaç uzmandan aldık. Etkili olabilecek bir tanesi, teneke kutudaki domates salçasının üstüne 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağını sprey yardımıyla püskürtmektir. Bu yağ bariyeri, kutudaki küfün maruz kaldığı oksijen miktarını azaltmaya yardımcı olarak küflenmeyi yavaşlatır.

Bu işlemi mümkünse her kullanımdan sonra tekrar edin. Zeytinyağı salçanıza zarar vermeyeceği gibi aksine bozulmasını da önleyecektir. Marketten alınan salçalar için bu işlemi yapacaksanız bu kez 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklemek yeterli olacaktır.

Bir diğer yöntem ise bir yemek kaşığı dolusu domates salçasını bir parça yağlı kağıt veya Silpat silikon levha üzerinde dondurup ardından bunları bir Kilitli torbaya koymaktır. Buzdolabında bir kavanoz salça tutmak ve sağlık riskini almak yerine, kullanılmayan salçayı saklamak bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Öte yandan, kullanılmayan salçayı dondurmaktan çok daha uygun bir çözüm var. Tüpte domates salçası satan birçok üretici var. Sadece ihtiyacınız olanı sıkın ve tüpü tekrar kapatın. Bu, birçok markette yaygın olarak bulunuyor. Bir kutu geleneksel salçadan biraz daha yüksek fiyatlı olsa da hiçbiri boşa gitmez.

Hepinize sağlıklı ve mutlu bir gün dileriz.
Sağlık Haberciniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler