Mikrodalga fırını ovmadan temizlemenin basit ve hızlı yolları

Mikrodalga fırını ovmadan temizlemenin basit ve hızlı yolları
Kirli bir mikrodalga fırın çok rastlanan bir durum. Mikrodalga fırınınızı temizlemek sadece estetikle ilgili değildir; ayrıca cihazın daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir. İşte mikrodalga fırını temizlemenin pratik yolu

Çoğunlukla artan yemeklerin yeniden ısıtması için kullanılan mikrodalga fırınlar günümüzde artık bir çok evde kendine yer bulur hale geldi. Hızlı bir yemek pişirmenin anahtarı olan mikrodalga fırınlar yemeklerden kalan artıklar nedeniyle çok kirli olabilir.

Fırının kapağını kapatıp ve dağınıklığı unutmak kolay olsa da, mikrodalga fırınlarımızı ara sıra temizlememiz gerekiyor. Neyse ki, bir mikrodalga fırını ovmadan temizlemenin basit ve hızlı yolları var. İşte nasıl yapacağınıza dair bilgiler...

Neye ihtiyacın var

  • kase
  • su
  • limon suyu
  • sirke
  • kabartma tozu (isteğe bağlı)
  • çok amaçlı temizleyici
  • nemli havlu veya sünger

Temizlik servisinde çalışan uzmanlar mikrodalga fırını temizlemek için cihazın kendisini kendi yararınıza kullanabileceğinizi söylüyor.

"Mikrodalga ısı üretebilen bir cihaz olduğundan, bunu kendi lehinize kullanabilirsiniz" diyor uzmanlar. "Buradaki en önemli temizlik maddesi buhardır." Buhar, yaygın olarak kullanılan bir bakteri öldürücü olmakla birlikte kiri yumuşatarak silinmesini de kolaylaştırır.

Mikrodalganızda buhar üretmek için, büyük bir bardağı veya ölçü kabını yaklaşık bir bardak su ile doldurun. Suyu yaklaşık beş dakika kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Mikrodalga bip sesi verdiğinde, buharın yapışmış yiyecek lekelerine nüfuz edebilmesi için kapıyı beş dakika daha kapalı bırakın.

Ayrıca uzmanlar, ısıttığınız suya bir miktar beyaz sirke ve bir miktar limon suyu eklemenizi öneriyor. Sirke, kalıcı kokuları giderecek, limon ise taze bir koku katacak diyor. Böylece tek başına güçlü bir temizlik maddesi olan buharı sirke ve limon tamamlayacak.

Bundan sonra, bir mutfak havlusu veya kağıt havlu ile içini silerek temizleyebilirsiniz.

İnatçı lekeleriniz varsa, onlara kabartma tozu ve sudan yapılmış bir macun sürerek onlarla savaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken macunu karıştırın ve lekenin üstünü iyice örtecek şekilde sürün. Beş dakika bekletin, ardından ıslak bir bezle silin. Ovmaya gerek kalmadan kolayca çıktığını göreceksiniz.

Mikrodalga fırınınız tüm bu temizlikten sonra hala kötü kokuyorsa, buharlı temizliği ek malzemelerle tekrarlayabilirsiniz. Ek malzeme olarak şu ikisini kullanabilirsiniz.

Kahve telvesi: ½ fincan suya 2 ila 3 yemek kaşığı kahve telvesi ekleyin. Bardağı on dakika mikrodalgaya koyun. Kahve aroması kötü kokuları etkisiz hale getirir ve hoş bir kokuya katkıda bulunur.

Vanilya özü: 4 ila 5 yemek kaşığı vanilya özütünü mikrodalgaya dayanıklı bir kaseye koyun ve kaynayana kadar ısıtın. Ardından, buharın mikrodalgayı doldurmasına izin vererek mikrodalgayı 30 saniye kapalı bırakın.

Kaynak: insider.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler