Limon Kabukları Ziyan Olmasın! En Kolayından Kurutucusu Bile Olmayana Kurutulmuş Limon Kabuğu Yapımı

Limon Kabukları Ziyan Olmasın! En Kolayından Kurutucusu Bile Olmayana Kurutulmuş Limon Kabuğu Yapımı
C Vitamini Deposu Limonun suyunu sıktıktan sonra limon kabuğunu çöpe atmadan iki kere düşünün. Bu işin piyasası bile var. Hazır satılıyor yani. İşte size kurutucu olmadan pratik bir şekilde limon kabuğu kurusu yapımı.

Limonu mutfaklarımızda bolca kullanıyoruz. Yaz geldi limonatalar da evlerde yapılmaya başlandı bile. O kadar lezzet ve aroma kabuklarında kalmamalı değil mi? Yapımı oldukça pratik  kurutucuya da ihtiyaç duymayacağınız harika bir tarif vereceğiz.  Elinizin altında her an limon kabuğu kurusu olsun istiyorsanız hemen deneyin!

Tarife geçmeden önce söyleyeyim hemen. Bu tarifi mandalina, greyfurt, portakal için de uygulayabilirsiniz çok güzel oluyor.

Peki neden limon kabuğunu kurutuyorum?

Öncelikle israf olmuyor. İkincisi de kuru limon kabuğu rendesi, taze lezzet hacminin yaklaşık üçte biri kadar, bu nedenle 1 çay kaşığı kuru limonun lezzeti, 1 çorba kaşığı taze kabuğa eşittir.

Limon Kabuğu Nasıl Kurutulur?

Doğramaya falan gerek yok rendenin en ince tarafını kullanacağız. 

Kabuğundaki beyaz kısmı almamaya gayret edin. 

En hızlı kurutulmuş limon kabuğunu fırının en düşük ayarı olan 75 derecede elde edersiniz. Bunun için yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine rendelediğiniz limonları dökün. Yaklaşık 35-40 dakikada tamamen kupkuru olana kadar fırında bekletin. 

Fırınla Uğraşamam Diyenlere!

2-3 limonunuz varsa bu yöntem daha pratik o kadar fırını çalıştırmaya gerek yok. Rendelediğiniz kabukları bir tabağa yayın ve birkaç gün kurumaya bırakın, her gün sallayarak alt üst edin. Kalın bir tabaka olmamasına dikkat edin ki çabuk kurusun. 

Peki Bu Limon Kabuklarını Nasıl Saklayalım?

Mümkünse hava almayacak cam bir kavanoza koyun. Kabuk tamamen kuruduğunda, hava geçirmez bir kapta saklayın. Bir yıla kadar sapasağlam duruyorlar bu şekilde.

Limon Kabuklarını Nerelerde Kullanabilirim?

Limonları bir öğütücüyle toz haline getiriyorum ben. Hem pastalarda da dekor amaçlı kullanıyorum aklınızda olsun. Kurabiyelerin keklerin içine harika bir aroma veriyor.  Zencefil çayı, ballı şerbet gibi içtiğim pek çok içeceğe ekliyorum.

Benim elimin altında her daim olduğu için dondurmaya, tavuk gibi yemeklerin sosuna bile kullanıyorum.

Siz de mutlaka deneyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler