Lavabo nasıl temizlenir? İşte size lavabo temizlemenin püf noktaları

Lavabo nasıl temizlenir? İşte size lavabo temizlemenin püf noktaları
Ev temizliğinde en çok kirlenen ve temizliği zaman alan yerlerden biri çok sık kullanılan lavabolardır. Hele de sararan lavabolarda lekeleri çıkarmak bir hayli güçtür. Lavaboların hiyjenik olması açısından sık sık temizlenmesi gerektiğinden bazı pratik yöntemleri bilmek hem zaman açısından hem hijyen açısından oldukça işinize yarayacaktır. Peki lavabo nasıl temizlenir? Sararan lavabo lekelerii çıkarmanın praitik yolları nelerdir? Detayları ile yazımızda..

Öncelikle lavaboyu sıcak suyla iyice yıkayın. Sıcak su sayesinde zamanla oluşmus lekeler yumuşar ve ve daha kolay cıkar. Sonrasında lavaboya çamaşır suyu ya da bir yüzey temizleyici dökerek sünger yardımı ile iyice sürtün. Son olarak lavaboyu iyice durulayın. Bu işlemi haftada en az 2-3 defa  tekrarlayak daha temiz ve hiyjenik lavabolar elde edin. 

SARARAN LAVABO LEKELERİ NASIL ÇIKARILIR?

DİŞ MACUNU

Lavabolarda sararmış lekeleri çıkarmada kir sökücü olarak kullanılan malzemelerden biri diş macunudur. Diş macununu kullanmadan önce lavaboya döküeceğiniz kaynar su lekeleri yumuşatarak kolayca çıkmasını sağlar. Ardından diş macunu lekelerin üzerine doğrudan sürülür ve lekeyi çıkartana kadar sünger  ile iyice çitilenir. 

KARBONAT

Karbonat temizliğin birçok alanında etkili olduğu bilinir. Özelikle beyazlatma etkisi sayesinde sararan lavaboların dezenfekte edilmesi ve temzilenmesinde de sıkça kullanılır. Sıcak su içine ilave edilen karbonat iyice karıştırılarak doğrudan lekeye uygulanır ve güzelde durulanır. 

BORAKS-ÇAMAŞIR SUYU KARIŞIMI

Detayları verilen  karışım ile sararan lavabonuzun nasıl bembeyaz olduğuna inanamayacskınız. 
Malzemeler 
•    1,5 su bardağı boraks
•    1 su bardağı çamaşır suyu 
•    1su bardağı karbonat
•    15 damla limon
•     Portakal,mandalina ve ya lavanta yağı 
 Malzemelerin hepsini boş bir sprey kutusuna koyarak iyice çalkalayın. Ardından lavaboyu sıc ak suyla  yıkayarak lekelerin yumuşamasını sağlayın. Hazırladığınız karışımı lekelere sıkın ve nemli bir sünger kullanarak iyice ovun. Son olarak sıcak sıcak su ile durulayın. Sonucuna  sizde şaşıracaksınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler