Kuran'da Adı Geçen Meyveler ve Hikmetleri

Kuran'da Adı Geçen Meyveler ve Hikmetleri
Kur an’ı Kerim’ de hangi meyvelerin adı geçiyor . Bu meyveler hangileridir ve ne gibi faydaları vardır? Bu meyvelerin isimleri hangi sure ve ayetlerde geçmektedir?

Müslümanlar olarak, Kuran’ı Kerim’i arapçasından okumak kadar anlamını öğrenmenin de oldukça önemli olduğunu, ilahi bir rehber olarak indirilen bu kitabın muhatabı direk bizler olduğumuz için, Rabbimiz bize neler söylüyor bilmek gerektiğini biliyoruz.

Elbette arapça lafzını okumak, bir başka kitabı okumak gibi değildir. O her bir harfine sevap verilen, gönüllere ve bedene şifa bir kitaptır ayet ayet. Fakat içerisindeki mesajı anlamaya çalışma gayreti olmadan okunması, tıpkı bize başka bir dilde gelen mektubu sadece o dilinde okuyup, merak edip ne demek istediğini öğrenmeye çalışmamak gibidir.

Bir doktor reçeteyi yazdığında gidip ilacı almak yerine, reçete de yazan ilaçların adını sürekli okumak, tekrar etmek yerine gider alır ve o ilacı kullanırız. Kuran okumak böyle değildir tabi ki.. Lafzını okuyunca da her harfine 10 sevap verilir.

Fakat hayat rehberimiz olduğu için, bu kısacık ömrümüzde neyi nasıl yapmamız gerektiğine dair bizlere yol gösteren Rabbimiz in mesajına kulak vermeliyiz.

Kur an i Kerim’de geçen her bir şeyin hikmetini aramak, Rabbimiz diyorsa önemli olduğunu bilmek gerekir. Kuran'ı Kerim’de bir çok şeyden bahsedilir. Bunlardan biri de Kur’an da bazı ayetlerde konuya dair bahsi geçen meyve-sebzelerdir.

Bizlerde sizler için Kuran'da adı geçen meyveleri araştırdık.

Kur’an da adı geçen meyveler ve bu meyvelerin faydaları

Muz

Vakıâ suresi 28-33. Ayetlerde ismi geçen bu meyve; ateş ,sindirim bozuklukları ,kas kramplarına iyi gelir. Bir çok hastalığın da tedavisinde kullanılmaktadır.

İncir

Tin suresi 1-3 ayetleri arasında geçen incir, K vitamini ve kalsiyum açısından zengin bir meyve olduğundan dolayı kemik ve iskelet sağlığı için de oldukça önemlidir. Aynı zamanda erkekler de sperm sayısını çoğaltır, kansere iyi gelir.

Üzüm

En am süresi 99 . Ayette geçer. Kur an da üzüm meyvesinin adı 11 defa geçmektedir. Karaciğer ,mide, dalak ve bağırsaklara son derece faydalı olan üzüm, yaz günleri sabah aç karnına yenildiğinde şifasını ikiye katlar

Nar

Enam suresi 99. Ayette geçer. Bu meyve bol miktarda c vitamini, demir ,potasyum içerir, bağışıklığı güçlendirir.

Kiraz

Vakıa suresi 28-33 ayetleri arasında geçer. Adeta bir detoks etkisi oluşturan bu meyve, vücudu zehirli atıklardan arındırır. Böbrekleri güçlendirir

Zeytin

Nahl süresi 10-11 ayetlerde geçer. Zeytin hem yağı ,hem de çekirdekleri ile bir çok rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Adeta bir şifa deposu olan zeytin ve zeytinyağı, muazzam bir yiyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler