Koruk suyu nedir, nasıl yapılır, neye iyi Gelir! İşte koruk suyunun faydaları ve koruk suyu tarifi
Çocukken koruk isminin yalnızca bizim yörede kullanıldığını zannediyordum. Yaz aylarının başında, üzüm bağlarından annelerimiz yaprak toplarken, bizlerde yüzümüzü buruşturarak henüz olgunlaşmamış o üzümleri koparıp ağzımıza atıyor ve bir yandan da dişlerimizin arasında ezerek suyunu çıkarmaya çalışıyorduk. Üzümün şeker gibi tadından oldukça uzak, ekşi bu tada sahip koruğu görmek bile ağzımızı sulandırmaya yetiyordu. Araştırmalar gösteriyor ki, üzümün bu ham hali meğerse kaç türlü şifayı da içerisinde barındırıyor.
Koruğu yemek ayrı bir lezzet fakat suyunun tadına paha biçilemez. Özellikle ekşi severler için vazgeçilmez olan bu tat, kıymetini bilip tüketenler için tam bir şifa kaynağı. Sizlere de oldukça tanıdık gelen bu minik, yeşil ve ekşi tadın sahibi koruk suyu, bakalım nelere iyi geliyormuş.
KORUK SUYUNUN FAYDALARI
✔️ Sindirimi rahatlatarak mideyi hazmettiriyor.
✔️ Kabızlık sorununuza tam anlamıyla şifa oluyor.
✔️ Bağışıklığı güçlendirerek ,bedeninize dinçlik kazandırıyor.
✔️ İçeriğinde bulunan antioksidan özelliği ile birikmiş toksinlerin atılmasına yardımcı olurken, cildi temizliyor.
✔️ İştahsızlık probleminin önüne geçerek, ağzımızın tadını yerine getiriyor.
✔️ Ciltte oluşan kızarıklıklara iyi gelir. Egzama, kurdeşen ve benzeri deri hastalıklarının şifasında kullanıldığında son derece fayda sağladığı görülmüştür.
Gelelim koruk suyunun hazırlanışına;
✔️ 3 kilo koruk bir kaba konularak içerisine, üzerini geçecek kadar su ve suya da sirke eklenir.
✔️ Sirkeli suda bir süre bekletilen koruklar çıkarılarak temiz su ile iyice yıkanır.
✔️ Daha sonra katı meyve sıkacağında suyunu sıkılır.
✔️ Eğer sıkıldığından tam emin olmadıysanız ,çıkan posayı tekrar katı meyve sıkacağından geçirin.
✔️ Katı meyve sıkacağı yoksa mutfak robotu da işinizi görür faka, daha sonra çıkan posayı mutlaka tahta kaşık ile eziniz ki , içerisinde bulunan vitamin ve minaraller ölmesin.
✔️ Yaklaşık 6 ay kadar bir zamanda buzdolabında bekletebileceğiniz koruk suyunu, zeytinyağlı dolmalarda ve salatalarda limon suyu yerine kullanabilirsiniz
Önemli Not
Koruk suyunu hazırlarken, çıplak elle temas etmemeye özen gösteriniz. Kişinin cilt yapısına ve alerjik hassasiyetine göre kaşıntı oluşturabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.