Kıyafetlerden lekeleri çıkarmanın 5 kolay yolu

Kıyafetlerden lekeleri çıkarmanın 5 kolay yolu
Lekeler, kıyafetten mobilyaya pek çok yerde karşımıza çıkıyor. Makyaj yaparken, yemek yerken, kahve içerken, toplantıda vs kısacası herzaman lekenin oluşması an meselesi. Hele bir de çocuğunuz varsa leke hayatınızın ortasına oturmuş olabilir. Artık leke kabusunuz olmayacak, etkili yöntemlerle kolaylıkla eski haline kavuşacaksınız.

Çoğu zaman çıkmayan lekeler, can sıkıcı olup, deneğiniz onca şeye rağmen sonuç hüsran olabiliyor. Bu durumda bazı insanlar hemen pes edip kıyafetlerini bir daha giymemek üzere ya rafa kaldırıyor ya da atıyor.

Durun, artık rafa attığınız lekeli kıyafetleri tekrar giyme vakti!

Şimdi sizlere kıyafetlerden ve eşyalardan lekeleri çıkarmanın püf noktalarını paylaşacağız. Bu yöntemlerle lekelere veda edip, eski haline kavuşmanın keyfini yaşayacaksınız.

Her şeye şifalı olan: SÜT

Pastadan böreğe, kahveden yoğurt yapımına her yerde kullandığımız süt, temizlik malzemesi olarak da mucizevi bir etkiye sahip. Özellikle çikolata ve mürekkep gibi çıkmayacağı düşünülen ürünlerin çıkarılmasında son derece etkili olan sütün kullanımı ise çok basit.

sut.jpg

Lekeli olan kısmı süte batırıp 1 gece bekletin. Ertesi gün sütten çıkarıp direk çamaşır makinesine atın ve kıyafetinize uygun şekilde yıkayın. Makineden çıkan çamaşır yüzünü güldürecek emin olun!

Yemeklerin Vazgeçilmesi: TUZ

Yemeklerimizin vazgeçilmesi olan tuz, lekelerde de oldukça etkili bir malzeme olarak karşımıza çıkıyor. Kıyafetinize yağ döküldükten hemen sonra üzerine tuz dökerek yağ lekesinin çıkmasını sağlayabilir ve yayılması önleyebilirsiniz.

tuz.jpg

Bir diğer yöntem de kan ve ter lekesi oluşmuş kıyafetlerde soğuk suyun içine bol miktarda tuz ekleyip karıştırmak ve lekeli kıyafetinizi suda en az 2 saat bekletmek. Daha sonra kıyafetinizi makinesine atıp yıkayabilirsiniz. Yıkama sonrasında lekenin olmadığınına inanamayacaksınız!

Muhteşem İkili: Hindistan Cevizi Yağı Ve Karbonat

Hindistan cevizi yağı ve karbonat gerçekten mücizevi etkiye sahip. Genelde nemlendirici olarak cildimize kullandığımız hindistan cevizi yağı ve sivilce oluşumundan böreklere kadar birçok akanda etkili karbonat birleştiği zaman inanılmaz bir etki oluşturuyor. Bu yöntemi sadece kıyafetler için değil mobilya ya da mutfak eşyalarında da rahatlıkla kullanabilirsiniz.
hindistan-cevizi-yagi.jpg

Ölçüler lekenin büyüklüğüne göre değişeceğinden siz miktarı ihtiyacınıza göre artırın. Küçük bir leke için tarif verecek olursak 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ile 1 yemek kaşığı karbonatı karıştırıp lekenin üzerine direk dökün ve 3 dakika bekletin. Süre sonunda hemen silip makineye atın. Yıkama sonrasında lekenin çıktığını göreceksiniz!

Mısır Nişastası

İpek gibi hassas kumaşlarda lekelerin ne kadar zor çıktığını hepimiz biliyoruz. Sıkça kullandığımız bu ürünün hassas kumaşlarda işe yaradığını kim bilebilirdi ki!

misir-nisastasi.jpg

Hassas kumaşlarda leke oluşur oluşmaz hemen üzerine bol miktarda mısır nişastası dökün ve 30 dakika bekletin. Ardından diş fırçası yardımıyla fırçalayarak iyice nüfus etmesini sağlayın. İşlem sonrasında makineye atarak yıkama işlemini gerçekleştirin ve oluşan lekelere veda edin.

Su Buharı Hiç Bu Kadar Etkili Olmamıştı

Su buhari deri eşyalarınızda oluşan lekelerde oldukça etkili.

su-buhari.jpg

Peki nasıl uygulayalım?

Lekeli yüzeye 20 cm uzaktan su buharını tutun ve bir süre bekleyin. Sonrasında su buharını çekin ve dokunmadan kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra nemli bir bez yardımıyla silerek lekeyi çıkarabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler