Kan Lekesine Kesin Çözüm! Koltuktan Yataktan Giyisiden Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Kan Lekesine Kesin Çözüm! Koltuktan Yataktan Giyisiden Kan Lekesi Nasıl Çıkar?
Yaşayan bilir, kan lekesi en zor çıkan lekelerden biridir. Peki, kan lekesi nasıl çıkar, kurumuş kan lekesi nasıl çıkar, halıldan, giyisilerden, koltuktan kan lekesi nasıl çıkar neler yapmak gerekir? İşte detaylar.

Giysilere, mobilyalara, halılara ve nevresim takımlarında kan lekesi kaçınılmazdır. Aslında zorlanmadan ve malzemeye zarar vermeden kan lekesini çıkarmak mümkün... Sadece kullanacağınız malzemeleri ve aşamaları bilmek lazım...

İşte bu sinir bozucu kan lekelerinin üstesinden gelmenin yolları

Taze kan lekesi nasıl çıkar?

Kan henüz kurumamışsa işiniz daha kolay. Hızlı davranın! Tüm lekelerde olduğu gibi, kan lekelerine ne kadar erken müdahale ederseniz o kadar hızlı sonuç alırsınız. Kurumamış kan lekelerinde en etkili yöntem soğuk sudur. Kan olan bölgeyi soğuk suyla süngerleyin. Çok fazla su kullanmadan lekeyi yaymadan süngerleyin ki kan yayılmasın.

Kurumuş kan lekesi koltuktan, halıdan, giyisilerden nasıl çıkar?

Sıvı bulaşık deterjanı! 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanını 2 bardak soğuk su ile karıştırın. Temiz beyaz bir bez alın ve lekeyi sıvı temizleme solüsyonuyla süngerleyin. Leke kaybolana kadar solüsyonla lekeyi silmeye devam edin. Ardından tekrar soğuk suyla süngerleyip kurulayın. Lekenin kolayca çıktığını göreceksiniz.

Diş macunu! Diş macununu kan lekesi olan bölgeye tamamen kaplayın ve yarım saat bekletin. Süre sonunca nemli bir bezle silebilirsiniz.

Tuz ve su! Bolca tuzu, az bir miktarda ılık su ile birleştirerek macun kıvamına getirin.Karışımı lekenin üzerine yayıp 15 dakika bekletin. Daha sonra bulaşık süngeri veya bir bez yardımıyla ovalayın. En son nemli bir bezle silin.

Hala Çıkmadıysa;

1 litre ılık suyu, 1/2 çay kaşığı sıvı el yıkama deterjanını ve 1 çay kaşığı amonyağı karıştırın. Giysiyi bu karışımda 15 dakika bekletin. 15 dakika sonra kumaşı sudan çıkarın ve hafif ovalayın. Kumaşı karışıma 15 dakika daha koyun. Daha sonra bol su ile durulayın. Daha eski lekelerin 1 saat veya daha fazla ıslatılması gerekebilir.

Kan lekesinin çıkarılmasını kolaylaştırmaya yardımcı olacak bazı genel ipuçları da aklınızda kalsın.

✔️ Kanın kurumasına izin vermemeye çalışın. Leke ne kadar eskiyse, çıkarılması o kadar zor olacaktır.
✔️ Herhangi bir kumaş, halı veya döşemeden kan temizlerken daima soğuk su kullanın.
✔️ Önce leke çıkarma işlemini yapın. Yıkanabilir kumaşlar için, kumaşı ıslatmak ve enzim ürünü püskürtmek gibi bir leke çıkarma tekniğini tamamlamadan ürünü çamaşır makinesine atmayın.
✔️ Sabırlı olun ve denemeye devam edin. Bazen kan lekelerinde lekeyi çıkarmak için birden fazla adım gerekebilir.
✔️ Kurutucuya lekeli bir şey koymayın. Lekeli giysiler için, kurutucuya yerleştirmeden önce daima iyice işlemden geçirin ve yıkayın. Unutmayın, bir kan lekesi, giysiyi kurutucuya koymadan önce nasıl görünüyorsa, onu çıkardığınızda da aynen öyle görünecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler