Sağlık için Yapabileceğiniz Dualar

Sağlık için Yapabileceğiniz Dualar
Hastayken çaresizlik içerisinde Allah’ a şifa vermesi için dua ederiz. Peki ya sağlıklı iken bu halimizin hep devam etmesi için dua ediyor muyuz? Oysa sıkıntı gelmeden önce dua etmek, nimetin devamı için son derece önemli. Peygamber Efendimiz nimetin devamı için nasıl dua etmiştir? Sizler için yazdık.

Allahu Teala Yunus suresi 12. Ayette “İnsana bir zarar gelince yan üstü yatarak, yahut oturduğu halde, yahut da ayakta dua eder bize; o zararı ondan giderdik mi sanki o zarara uğramamış da o yüzden bize dua etmemiştir, öylece döner gider. İşte aşkın hareketlerde bulunanlara, yaptıkları işler, böylece hoş görünmededir.” buyurur.

Kişi kendisine bir sıkıntı dokunmadığı sürece dua etmeyi unutur, ihmal eder. Oysa her daim nimetin şükrünü eda etmeli, sıkıntı ve hastalık gelmeden dua etmeye devam etmeliyiz. Sizler için sağlıklı kalmak ve nimetlerin üzerimizde daim olması için edilmesi gereken duayı araştırdık!

Hastalık gelmeden önce ne yazık ki sağlığın kıymeti anlaşılmaz. Oysa sağlıklı olmak, en büyük zenginliktir. Peygamber Efendimiz(S.A.V.)’in insanın aldandığı, yani kıymetini bilemediği iki şey olarak ifade ettiği şeylerden birisi zaman, diğeri ise sağlıktır. İnsanın her hangi bir yeri ağrıdığında hayat yalnızca bu ağrıdan ibaretmiş gibi hisseder. Büyük alimler, imanın kuvvetlenmesini isteyenlerin şükretmek için hastane ve kabirlere gitmesini tavsiye etmişlerdir.

Sağlıklı bir insan şükretmekten uzaklaşabilmekte, hatta şükretmeyi unutabilmektedir. Bize verilen sağlık nimetinin her zaman devamlı olması için yapmamız gereken şey ise bol bol şükretmek ve nimetin devamı için dua etmektir. Bunun dışında sağlığımızın zekatı olarak düşkünlere yardım etmeli, şükür için sadaka vermeyi ihmal etmemeliyiz. Ayrıca beden sağlığımızı bizlere İhsan ettiği için, Allahü Teala’ya ibadet etmekten kaçınmamalı, her fırsatta dilimizde zikir ve şükrü bir arada tutmalıyız.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) Allah’tan afiyet dilememizi tavsiye etmiştir. Afiyet ise verilen nimetin devamı demektir. Bu durumda yine her konuda olduğu gibi dua etme hususunda da bizlere rehber olarak yön gösteren Efendimiz’ in duaları ile Allah’a sığınarak Rabbimiz’e içten yalvarıp, samimi bir şekilde sağlığımızın ve verilen her bir nimetin üzerimizde devam etmesini dilemeliyiz.

Peygamber Efendimiz' in bu konuda bizlere tavsiye ettiği duaları sizler için bir araya getirdik.

İşte Peygamberimiz’ in dilinden dualar:

Allahümme inni es elükel afve Vel afiyetle fiddünya vel ahirah.

Anlamı: Allah’ım! Dünya ve ahirette Senden af ve afiyet ( sağlık, sıhhat nimetin devamını dilerim.

Bu dua; okunuşu itibari ile hem çok kolay, hem de bu kadar az kelimenin içine o kadar çok isteğin sığdırıldığı, adeta bizlere sunulmuş büyük bir hediye niteliğinde.

Gün içerisinde lafzı dilimizde, manası da kalbimizde olması gereken bu dua, sağlık ve sıhhatin, verebilen her bir nimetin devamı için son derece etkilidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler