İşte Kafaları Karıştıran Soru: Hangi Bitki Çayı Demlenir, Hangi Bitki Çayı Kaynatılır?

İşte Kafaları Karıştıran Soru: Hangi Bitki Çayı Demlenir, Hangi Bitki Çayı Kaynatılır?
Hasta oldunuz ve her hangi bir bitkinin şifasından faydalanmak istiyorsunuz. Çok faydalı diyerek içtiğiniz bitki, belki de yanlış kullandığınız için boşa gidiyor . Hangi bitkiler demlenerek hazırlanır? Hangi bitkiler kaynatılarak hazırlanır? İşte bitki çayı içerken dikkat edilmesi gerekenler...


Neredeyse son 10 yıldır fitoterapi hakkında konuşan uzmanlarla iç içe yaşar hale geldik.

Kâh televizyon programlarında dinlediğimiz, kâh internet ortamında kendilerini dinleyerek bitkiler hakkında çok önemli bilgiler edindiğimiz uzmanlar, her hastalığa iyi gelen bitkilerden söz ediyor.

Eskiden insanlar hastalık dönemlerinde bitkilerden istifade ederlerdi fakat, son yıllarda ise daha bilinçli bir şekilde araştırıp uzmanları da dinleyerek hangi bitkinin neye iyi geldiği ve nasıl kullanılması gerektiği ile alakalı bilgiler de edinir olduk.

Bitkiler, kainat eczanesinden bize sunulan muazzam nimetlerdendir. Kışın ayrı yazın ayrı yetişen bitkiler, dağlarda kendiliğinden meydana gelmiş ve insanlığın şifasına sunulmuştur. Sadece insanların değil, hayvanların da faydalandığı bu güzellikler, onların da kendinde hissettikleri her hangi bir rahatsızlıkta iç güdüsel olarak arayıp bularak yedikleri zaman şifaya kavuşurlar.

Bitkilerin ne gibi faydaları var diye merak edecek olsak, o bitki hakkında bütün bilgilere ulaşmak artık çok kolay. Belki bir tık ötemizde olan bu faydaları öğrendikten sonra ise kafamızı karıştıran bir diğer konu ise şu: "Bu bitkiyi kaynatarak mı, yoksa demleyerek mi tüketmeliyim?"

İşte şimdi sizlere vereceğimiz bu püf noktası ile bitki kullanımında işiniz öyle kolaylaşacak ki, nasıl kullanırsam daha faydalı sorusuna cevabı bulmuş olacaksınız.

Hangi bitkiler demlenmelidir?

Yumuşak, hassas ve zarif maddeler demleme yapılır. Yaprakları, çiçekleri tohumları demleyerek tüketmelisiniz. Misal; ıhlamur bitkisi. Çiçekleri ile birlikte tüketildiği için, kaynatma değil de demlenmelidir. Çünkü bitkilerin bu kısımları, yani çiçek, tohum ve yaprakları hassas olduğu için kaynatılır ise içinde ki etken madde bozulur. Demleme süresi ise en az 10 en fazla 15 dakika olmalıdır.

Hangi bitkiler kaynatılır?

Sert maddeler kaynatılmalıdır. Örneğin; bitkilerin kökleri, dalları ve kabuğu serttir. Eğer bir bitkinin bu kısmını kullanacaksanız, yirmi dakika boyunca kaynatmalısınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler