Evlenmek isteyenlerin okuyacağı dualar nelerdir? Kısmet acan en tesirli evlilik dualar nelerdir?

Evlenmek isteyenlerin okuyacağı dualar nelerdir? Kısmet acan en tesirli evlilik dualar nelerdir?
Evlenmek isteyip sürekli engellerle karşılaşanlar için hangi dualar okunabilir? Evlilik için okunacak, etkili ve sonuç alınmış tüm duaları sizler için derledik.

Evlenmek isteyip evlenememek, halk arasında kısmet bağlılığı olarak ifade edilen bir durumdur.

Kişi evlenmek ister fakat ne kadar çabalasa da nasip olmaz. Bu hâl, geçmişten günümüze çaresi aranmış, hatta kısmet açtığına inanılan türbelerden yardım istenmiştir. Oysa yardım yalnızca Allah’tan istenir. Evlilik bir kaderdir ve mutlaka belirlenmiş bir vakti vardır.

Herhangi bir zorluk durumunda ettiğimiz dualarla zor olan işler kolaylaşır. Evlenmek isteyen ve sürekli engellerle karşılaşan insanlar için zorlayıcı bir durum söz konusudur. Evlilik için okunacak, etkili ve sonuç alınmış tüm duaları sizler için derledik.
Aşağıda ki duaları okuyan kimsenin hem kısmeti açılır, hem de üzerinde bir bağlılık varsa Allah’ın izni ile çözülür.

Yatsı namazı kılındıktan sonra hiç kalkmadan oturulur. Okurken abdestli olunmalıdır. Duaların içerisinde ayetler olduğu için regl halinde iken ara verilir. Başkası adına da okunabilir. Duaları okurken en etkili ve olması gereken husus, inanarak ve içtenlikle okunulmasıdır.

100 adet istiğfar çekilir (Estağfirullah el Aziym)

100 Adet salavat getirilir. (Allahümme salli ala seyyidina ve nebiyna muhabbed.)

1 Fatiha, 11 İhlas, 1 Felak 1 Nas suresi okunur.

1 Bardak su üzerine aşağıdaki dualar sırasıyla okunur. Daha sonra her gün taze bir suya yine aynı şekilde dualar sırasıyla okunur. Yani her gün için ayri okunur.

  • "Bismillahirrahmanirrahiym. İnna  fetehna leke fethan mübina. Ve fütihatis semaü fekanet ebvaba" (101 Defa)
  • "Leyse leha min dünillahi kâşifeh" (101 Defa)
    Anlamı: Onu Allah’tan başka açacak kimse olamaz.
  • Salati Mecule duasi:  "Allahümme salli ala seyyidina muhammedin salaten tehullu biha ukdeti ve tüferricü biha kurbeti ve tekzi biha haceti ve ala alihi ve sahbihi ve sellim” (51 kere. Tesiri yüksek bir salavattır.)

    Anlamı: Allah’ım, Hz.Muhammed (S.A.V)’e salat ve selam eyle ki ,Sen müşkillerimi bu salat yüzünden çözer, sıkıntılarımı bu yüzden açar, düştüğüm bataklıktan beni bu sebeple kurtarır, yanılıp sürçtüğümde beni bu yüzden bağışlar, ve ihtiyaçlarımı bu salat sebebiyle giderirsin.
     
  • Taha suresi’ nin ilk 12 Ayeti: "İnni ene rabbuke fehla' na'leyk, inneke bil vadil mukaddesi tuva." (21 kere)
  • "Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.” (7 kere)
    Anlamı: Allah’ım sen beni yarattın, sen hidayet ettin, sen doyurursun, sen su verirsin, sen öldürürsün ve sen diriltirsin.

    Bu dua hakkında Resulullah (S.A.V) şöyle buyurdu: “Allah bu kelimeleri Hz.Musa (A.S)’ a da vermişti. Hz.Musa (A.S) bu kelimelerle her gün 7 defa dua ederdi. Allah’ tan ne isterse, muhakkak Allah da ona istediğini verirdi) (Taberani))
  • Son olarak yine 100 salavat getirerek dualar bitirilir.(Allahümme salli ala seyyidina ve nebiyna muhammed)

Bunun dışında Furkan suresi 74. Ayet her gün sayısız okunur. 

Bismillahirrahmanirrahim.

Vellezine yekulune rabbena heb lena min ezvacina va zürriyyatina kurrate a'yüniv vec'alna lil müttekiyne imama

ANLAMI: 
Ve onlar: "Rabbimiz, bize eşlerimizden ve soyumuzdan, gözün aydınlığı olacak (çocuklar) armağan et ve bizi takva sahiplerine önder kıl," diyenlerdir.
Taha suresinin 21 kere okunması da kısmet açarak evlilik işini kolaylaştırır. Kişi kendisi okuyamayacak olursa, başkası onun adına da okuyabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler