Emziren Anneler Dikkat! Eğer Sizde Bu Durumu Yaşarsanız, Çözümü Lahanada...

Emziren Anneler Dikkat! Eğer Sizde Bu Durumu Yaşarsanız, Çözümü Lahanada...
Emzirme döneminde bir çok kadının belki bir, belki daha fazla yaşadığı bir durum olan mastit; geçmişten bu yana kadınların farklı çareler arayarak türlü yollara başvurduğu bir rahatsızlıktır. İşte mastit için en kolay ve doğal çözüm..

Annelerin emzirme dönemi veya bu dönem bitip sütten bebeği ayırma döneminde yaşadıkları ve oldukça ağrılı bir durum olan mastit, zaman zaman emziren annelerin korkulu rüyası olabiliyor.

Meme de kızarıklık, ağrı ve şişlik gibi durumlarla kendini gösteren mastit, bazen süt yollarının tıkanmasından, bazen de meme ucu çatlaklarından kaynaklı bakterilerin meme dokusuna ulaşmasından kaynaklı gelişebiliyor. Bu duruma ateşlenme ve sıtma de eşlik edebildiği vakalar da azımsanmayacak derecede çok.

Fonksiyonel beslenme uzmanı ve diyetisyen Eyüp Özbahar, annelere bu konuda oldukça pratik ve son derece faydalı bilgiler veriyor.

Kirlenen dünya da doğal yollarla şifa bulmayı, bulduklarını dağıtmayı hedeflediğini dile getiren Dyt. Eyüp Özbahar, mastit için şu önemli ve pratik bilgileri verdi.

Lahana bilgimiz gibi bir çok faydaları olan bir sebzedir. Bunların yanında memelerde bulunan süt kanallarının açılmasına, göğüste ki enfeksiyonu çözmeye ve mastit ağrısını azaltmaya yardımcıdır.

Peki son derece kolay olan bu yöntem nasıldır?

Mastit ağrılarında lahana kullanımı

✔️ 2 adet lahana yaprağını buz gibi soğuk suyla yıkayın. Daha sonra üzerinde ki fazla suyu gidermek için hafifçe kurulayın.

✔️ Lahana yapraklarını göğüs üzerine yerleştirin. O şekilde bekletin.

✔️ Bir süre bekledikten sonra ,lahana yapraklarının ısınmaya başladığını fark edeceksiniz. Bunu hissettiğinizde yaprakları çıkarabilirsiniz. ( Bu süre 1 saati geçmemeli)

Rahatlama hissedene kadar, bu işlemi günde 2-3 kez tekrar edebilirsiniz.
Hiç bir yan etkisi olmayan, tamamen doğal ve rahatlatıcı bu yöntemi, sizlerde not etmeyi ve emziren annelerle paylaşmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler