Elma Sirkesi Şifasıyla Şaşırtıyor! Bir Çorba Kaşığı Bile Etki Ediyor

Elma Sirkesi Şifasıyla Şaşırtıyor! Bir Çorba Kaşığı Bile Etki Ediyor
İster çorba yaparken ister salata yaparken bir çok yiyeceğe eklenen Elma Sirkesinin sadece çorba içerisine katınca değil cilde de çok büyük katkıları varmış.. İşte Çok Şaşıracağınız Elma Sirkesinin Mucizeleri..

Elma sirkesi yüzyıllardır pek çok şeye çare olmuş ve yaygın olarak kullanılmıştır.. Son yıllarda ise adını daha çok kilo verme ile birlikte duyuyoruz. Şimdi sizlere elma sirkesinin diğer faydalarını paylaşacağız.

Elma sirkesinin faydaları şaşırtmaya devam ediyor. Her geçen gün bilim adamlarının araştırmalarına konu oluyor

Bugün sizler için elma sirkesinin belki de daha önce hiç duymadığınız faydalarını anlatacağız.

Mutfakların vazgeçilmesi

Elma sirkesini kurabiyelerde, hamur işlerinde, salatalarda kullanabilirsiniz.

Kemik suyu yapımında da kullanabileceğiniz elma sirkesi, kemik iliklerinin suya daha çabuk karışmasını sağlayacaktır.

Baklagilleri ıslatırken suyun içerisine elma sirkesi damlattığınızda yemeklerinizin daha kolay sindirilmesini sağlamış olacaksınız.

Usta şeyler eti marine ederken elma sirkesi kullanıyorlar, bu da aklınızda olsun.

Evde kendi turşunuzu yaparken elma sirkesi kullanabilirsiniz.

Elma sirkesinin mikrop kırıcı özelliği vardır. Bu yüzden sebzeleri ve meyveleri yıkarken kullanabilirsiniz.

Saç için bulunmaz nimet

Uzmanlara göre elma sirkesi saça parlaklık veriyor ve kepeğe karşı inanılmaz etkili. Saç bakımı için kullanmak istiyorsanız 1 çay bardağı suya 1 çay bardağı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Saçınıza uyguladıktan sonr 1 saat bekletip durulayın. Rutin olarak uyguladığınızda saç dökülmelerinizin bile azaldığını göreceksiniz.

Bunlar dışında şampuanınızın içerisine elma sirkesi dökmek de pratik yöntemlerden biridir, aklınızda olsun.

Cilt için etkisi herkesi şaşırtıyor

Özellikle sivilce oluşumunu engelleyen elma sirkesi cilde canlılık ve parlaklık verir. Düzenli kullanımında ciltteki lekeleri yok ettiği ve cildi beyazlattığı görülüyor.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun sivilce ve akneler için verdiği tarife göz atacak olursak; 1 fincan maden suyu ve 1 fincan elma sirkesini karıştırıp temiz cilde her akşam pamuk ile uygulayın. Daha sonra yüzünüzü bol su ile durulayabilirsiniz. Haftada 3 kere düzenli uygulamada etkisini siz de farkedeceksiniz.

Varise karşı etkili

Elma sirkesi, kan akımı ve dolaşımını iyileştirdiği için varise bağlı şikayetlerin azalması için kullanılabilir. Bunun için direk varisli bölgeye döküp masaj yapıp düzenli sabah akşam uygulayın.

Bunun dışında temiz bir beze elma sirkesi döküp varisli bölgeye sarıp 30 dakika bekletin. Bezi çıkardıktan sonra hemen yıkamazsanız daha iyi olur Tabi ki etkili sonuç için en az iki ay olmak şartıyla her gün iki kere düzenli kullanın.

Ayak kokusunu gideriyor

Oldukça can sıkıcı olan ayak kokusu üzerinde elma sirkesi oldukça etkili. Bunun için bir leğenin içerisine 2 litre suyun içerisine 3 su bardağı elma sirkesini koyup karıştırın. Ayaklarınızı 20 dakika bu suda bekletin. En son sabunla yıkayıp durulayın.

Ağız sağlığı için ağız gargarası

Sağlık ağızda başlar. Bu yüzden ağız sağlığı çok önemlidir. Diş lekelerinin temizlenmesi ve ağızdaki bakterilerin giderilmesi için elma sirkesi ile her sabah gargara yapabilirsiniz. Bunun için 1 bardak su ve 2 yemek kaşığı organik elma sirkesini karıştırıp düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Bu gargara aynı zamanda diş ağrısında, ağız içindeki yaralarda da oldukça etkilidir.

Zayıflatıyor

İçeriğindeki asidik özelliklerden dolayı aç karnına içilen elma sirkesi metabolizmayı hızlandırıyor zayıflamanıza yardımcı oluyor. Zayıflamak için kullanacaksanız her gün aç karnına 1 su bardağı suya 1 çorba kaşığı elma sirkesi koyun ve 1 tatlı kaşığı bal ile tatlandırın.Bu aynı zamanda tokluk hisse verecek ve kan şekerinizi düzenleyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler