Domates salçası dondurucuda nasıl saklanır?

Domates salçası dondurucuda nasıl saklanır?
Salçayı küflenmeden nasıl saklayabilirim sorusu herkesin kafasını kurcalayan bir problemdir. Domates salçasını dondurmak, açılmış salça kutusunu saklamanın harika bir yoludur. Bugün sizlere domates salçasını dondurmanın en iyi yolları hakkında bilgiler vereceğim.

Bazı yemekleri lezzetli ve aromalı salça olmadan pişiremezsiniz. Salçalar, yemeklere taze domateslerin eşsiz yaz aromasını verir. Mağazalarda büyük cam kavanozlarda, teneke kutularda, TetraPak ambalajlarda vb. salça satın alabilirsiniz. Seçenekleriniz bol. Zorluk, salçayı büyük ambalajlarda satın almanın daha verimli olması gerçeğinde yatmaktadır. Ve bir kutu salçayı açtığınızda, buzdolabında saklarken kullanmak için sadece 5 ila 7 gününüz var.

Domates salçası nasıl dondurulur?

Açılmış salçayı saklamanın en iyi yolu dondurmaktır, çünkü kötüye gitmesini önlemenin en kolay yolu budur. Ayrıca domates salçası iyi donar. Adım adım dondurma işlemine anlatacak olursam öncelikle, tariflerde kullanmanız için en uygun domates salçası miktarının ne olduğunu bulun. Daha sonra kalan domates salçasını parşömen kağıdı ile kaplı bir tabağa koyun ve dondurun. Bu işlemleri yaparken şunlara dikkat edin;

  • Parçaların birbirine yapışmasını önlemek için salça dolguları arasında biraz boşluk bıraktığınızdan emin olun.
  • Tabağın üzerini salça porsiyonları ile kapatmayın ve 2 ila 3 saat kadar donmasına izin verin.
  • Domates salçasının katı bir şekilde donduğunu gördüğünüzde, daha uzun süreli saklama için salçaları dondurucuda güvenli bir torbaya aktarın.
  • Domates salçasını farklı kaplarda dondurabilirsiniz: buz kalıpları, silikon, seramik veya metal kalıplar vs..
  • Domates salçası dondurucuda 3 aydan fazla saklanamayacağı için dondurduğunuz tarihi yazmayı unutmayın.
  • Buzu çözmemeye çalışın ve ardından domates salçasını bir kez daha dondurmayın. Domates salçasının tadı kesinlikle bozulacaktır. Ayrıca ürünün ve genel yemeğin güvenliğini de riske atmış olursunuz.
  • Domates salçasını dondurmadan önce porsiyonlara bölerek zaman kaybetmek istemiyorsanız, her zaman bütün olarak dondurma seçeneğiniz vardır. Ancak, gerektiğinde kullanmak çok sinir bozucu oluyor.

Umarım bugün yeni ve faydalı bir şeyler öğrenmişsinizdir. Benim için salçayı dondurmak, arta kalan salçayı saklamanın en kolay yolu. Genellikle domates salçasını sebzeleri sote ettiğiniz tavaya veya kaynayan sıvı ile tencereye eklediğiniz için kullanmadan önce eritmenize bile gerek kalmıyor. Sadece dondurucudan çıkar çıkmaz kullanın! Herhangi bir sorunuz veya öneriniz varsa, lütfen bunları aşağıdaki yorum bölümünde bırakın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler