Karıncalar evden nasıl uzaklaştırılır, doğal karıca kovucular ve karıncaların sevmediği besinler nelerdir?

Karıncalar evden nasıl uzaklaştırılır, doğal karıca kovucular ve karıncaların sevmediği besinler nelerdir?
Ev yapımı doğal yöntemlerle karıncaları evinizden kovun!

Evinizin karınca istilasına uğradığını farkettiyseniz stresli günler sizi bekliyor demektir. Sorunu bir an önce çözmek gerekir.

Aslında karıncalar eve boşuna değil evde su ve yiyecek buldukları için gelirler. Bu nedenle ıslak olan yerleri yatmadan önce mutlaka kurulayın ve yiyecekleri açıkta bırakmayın. Kırıntı olmamasına da dikkat edin.

Ama yine de karıncalar geldi diyorsanız zarar vermeden kimyasalsız doğal yöntemlerle karıncalardan kurtulmanın yollarını sizin için paylaşıyoruz.

Böcek kovucu olarak da bilinen nane yağını deneyin

Nane, karıncaları ve sivrisinekler gibi diğer böcekleri kovmada çok etkili olan doğal bir böcek kovucudur. 20 damla nane uçucu yağını 2 su bardağı suyla karıştırın. Karışımı evinizin süpürgeliklerine ve pencerelerine püskürtün.

Beyaz sirkenin kokusu işe yarayacak

Özellikle mutfakta karıncalarla başınız dertteyse beyaz sirke çok işinize yarayacaktır. Evindeki zeminler ve tezgahlar dahil olmak üzere sert yüzeyleri temizlemek için seyreltilmiş sirke kullanmayı deneyebilirsiniz. Tabi ki bu işlemi ara ara tekrarlamak lazım.

Neem yağı da iyi bir alternatif

Neem yağı, Hindistan'a özgü neem ağacından çıkarılır. Diğer adı tesbih ağacı yağı olan neem yağını da karıncalardan evinizi korumak için kullanabilirsiniz.

Karıncıların en sevmediği şeylerden biri de tarçın

Toz tarçın veya tarçın yağı karıncaları evden göndermek için çok etkili. Karıncaları gördüğünüz yerelere, pencere kenarlarına, süpürgeliklere koymayı ihmal etmeyin. Eğer yağı kullanacaksanız bir miktar pamuğa damlatıp pamuğu koyun.

Kahve telvesini karıncaların geliş yoluna koyun

Eee tabi önce bir kahve keyfi yapın. Sonra telvesini kullanırız:) Kahve telvesini karıncaların olduğu alanların yakınlarına koyun. Varsa zemindeki deliklere de koyabilirsiniz. Unutmadan kuruduktan sonra kahve telvesi etkisini kaybeder, bu yüzden sık sık yenilemek gerekir. Bu sayede karıncalara zarar vermeden istemediğiniz alanlara girişini engellemiş olacaksınız.

Boraks şeker ve su karınca düşmanına dönüşebilir

Bunun için yarım su bardağı şeker, 1,5 yemek kaşığı boraks, 1,5 su bardağı ılık su ile bir solüsyon hazırlayın. Pamuk parçalarını bu karışıma batırıp kullanabilirsiniz. Ne kadar karışım kullanacağınız istilanın gücüne bağlı :) Yetmediyese miktarı artırın. Fazla geldiyse de kapalı bir şekilde serin ve kuru yerde muhafaza edebilirsiniz.

Mutfakta çareler tükenmez. Derdiniz dermanı belki de Mısır Nişastası

Karıncaların üzerine bolca mısır nişastası dökün ve üstüne su ekleyin.

Karıncalar acı biberden nefret ederler

Karıncalar biber kokusunu rahatsız edici bulduğundan bu yöntem de etkili yöntemlerden biridir. Hem doğal, hem güvenli.

Bitkilerinizi kontrol edin

Evde yetiştirdiğiniz bitkilerinizi, toprağın altındaki yuvaları gösterebilecek karınca sürüleri için kontrol edin. İstila edilmiş gibi görünen bitkileri evden çıkarın. Karıncaların bitkilerinizde limon veya portakaldan gelen turunçgil kabukları ile çevrelerindeki yuva yapmalarını önleyebilirsiniz.

Yiyecek kaynaklarını kesin

Karıncalardan kurtulmanın en iyi yolu, sorunu başlamadan önce ortadan kaldırmaktır. Çözüm basit aslında. Kırıntı olmazsa, su olmazsa, etrafta yiyecek olmazsa karıncalar gelmez. Yiyeceklerin kapaklarını kapatın. Karıncaların şeker, bal ve mısır unu gibi tatlı ve nişastalı şeylere ilgi duyduğunu unutmayın. Evde hayvan besliyorsanız da dikkatli olmalısınız. Evcil hayvan yemi karınca çekebilir. Evcil hayvanınız yemeyi bitirir bitirmez yıkayıp kaldırın.

İçeri nasıl gireceklerini belirleyin

Her kuytu köşeyi kapatmak neredeyse imkansız olabilir, ancak evinizde duvarlarda ve döşeme tahtalarının yanında ve radyatörlerde deliklerde çatlak olup olmadığını kontrol edin.

Hiç bir şey işe yaramadıysa!

Doğal seçenekler yeterli gelmediyse yapacak bir şey yok malesef. Son çare karınca kovucu ilaç almak, tuzakları kullanmak. Siz yine de mümkün olan en az toksik ürünü bulmaya çalışın.

Pestisit içeren yem tuzakları var. Bunlar karıncaları kendilerine çekerek karıncaların bu yemleri yemesini sağlarlar. Bunları deneyebilirsiniz. Bazı yem tuzakları borik asit veya boraks içerir. Bazıları ise, çocuklar, evcil hayvanlar ve domates bitkileri gibi büyüyen yiyecekler için tehlikeli olan kimyasal bir bileşik olan hidrametilnon içerir. Satın alırken dikkat edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler