Kısa zamanda borçlarınızdan kurtulmak için bu duaları okuyabilirsiniz

Kısa zamanda borçlarınızdan kurtulmak için bu duaları okuyabilirsiniz
Borç yükü, insanı zorda bırakan bir durumdur. İnsan, borç altinda ezilerek sıkıntıya düşer ve kendisine bir çıkış kapısı arar. Borcun ödenmesinde, kişinin maddi manevi sıkıntılarından kurtulması için bazı dualar vardır. Okuyan kişinin dağ gibi borcu olsa bile daha fazla maddi sıkıntı içinde yaşamaması adına, okunduğunda ödemede kolaylık sağlayacagi sahih hadislerle bildirilmiş duaları sizler için listeledik.

Yasam koşulları zorlaştıkça, kişi zaman zaman borç altında kalıp çıkmaza girebilir. Bazı zamanlar yapılması gereken ödemeler birikerek borçlanmaya sebebiyet verebilir.  İnsanın her zaman zor koşullardan kurtulmak için fiilî olarak çabalarken, diğer  yandan da sözel olarak Allah'tan yardım dilemesi, zorluklardan kolaylık yoluna doğru açılan bir ferahlık kapısıdır.. 

Her koşulda , her zaman ve her yerde bizlere nasıl yardım istememiz gerektiğini büyük bir şefkatle öğreten Peygamber Efendimiz(SAV)'ın  kişinin dağ kadar borcu olsa bile okunduğu zaman ödeme kolaylığı yaşayacağına dair bizleri bilgilendirdiği duası, bu konuda da reçete olarak karşımıza çıkmaktadır. Duayı okumakta en önemli etken, gönülden inanmaktır. 

BORÇLU KİMSENİN ÖDEME KOLAYLIĞI İÇİN OKUYACAĞI DUALAR

Bu konuda güvenilir kaynaklardan bizlere bildirilen hadis ise, Hz Ali (R.A.) nin başından geçen şu hâdise ile nakledilmektedir.

Bir  kimse Hz Ali (R.A.)’ye gelerek borçlu olduğundan ve sıkıntısından bahsetti.

Hz Ali (R.A.) ona buyurdu ki:

- “Rasulullah Aleyhisselam’dan öğrendiğim şu kelimeleri zikredersen, dağ gibi borcun olsa bile sıkıntı duymadan ödersin “diyerek, aşağıda ki duayı okumasını tavsiye etmiştir.

DUANIN OKUNUŞU;

borc-duasi-1-yeni.jpg

“Allahumme ekfini bihalalike an haramike ve eğnini bifazlike ammen sivake!”

DUANIN ANLAMI

“Allah’ım! Helal kıldıklarınla, beni haram kıldıklarından uzak tut. Fazl-u Kereminle beni Sen’den gayrıya karşı müstağni kıl” (Tirmizi)

Hz Aişe annemizin (R.A.) naklettigi dualardan birisi de şu şekildedir;
Peygamber efendimiz (S.A.V.), “Uhud dağı kadar borcun olsa da, bu duâ’ya devam edersen, Allah Teâlâ Sana o borcu Ödemen konusunda yardım eder” buyurmuşlardır.

DUANIN OKUNUŞU

borc-duasi-1-yeni-1.jpg

“Allâhümme fârice’l-hemmi, kâşife’l-ğammi, mucibe da’veti’l-muzdarrîn, rahmâne’d-dünyâ ve’l-âhireti ve rahîmehümâ, ente terhamünî, fe’rhamnî. Bi rahme-tike tuğnînî bihâ an rahmeti men sivâke,”

DUANIN ANLAMI

“Tasayı açan, kederi gideren, darda kalanların duasına icabet eden, dünya ve âhiretin Rahman ve Rahîm’i olan Allah’ım; bana merhamet eden Sensin. Senden başkalarının merhametine ihtiyaç bırakmayacak rahmetinle bana merhamet eyle. Kimseye ihtiyaç duymayacak kadar  dünya zenginliği ve kimseden birşey beklemeyecek gönül zenginligi lütfeyle.” (İbni Kayyim el-Cevzi, el-Vabilu’s-Sayyib, 133)

Peygamber Efendimiz'in bir başka duasıda şu şekildedir;

DUANIN OKUNUŞU

borc-duasi-3.jpg

Allahümme innî eûzü bike minel-hemmi vel-hazen ve eûzü bike minel-aczi vel-kesel ve eûzü bike minel-cübni vel-buhl ve eûzü bike min galebetid-deyni ve kahrir-ricâl.

DUANIN ANLAMI

“Allah’ım, sıkıntıdan, üzüntüden, güçsüzlükten, tembellikten, cimrilikten, borcun yükünden ve kişilerin tahakkümünden sana sığınırım.” (Ebû Davud, Sâlat 367) buyurarak, borç yükünden Allah’a sığınmış, biz ümmetine de bu şekilde dua etmeyi öğretmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler